Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Det hendte
NTB
09 juli 2020 02:00
Del på Facebook
Bon Scott i Grenoble, 10 desember 1979. Foto: Wikimedia Commons
Bon Scott i Grenoble, 10 desember 1979. Foto: Wikimedia Commons

1946: Rockelegenden Bon Scott ble født i den skotske byen Forfar. Familien emigrerte til Australia da han var seks år gammel. Scott begynte sin musikerkarriere som trommeslager i bandet The Spektors i 1966. I 1974 ble han hyrt inn som vokalist i AC/DC, til tross for de nesten ti år yngre Young-brødrenes frykt for at Scott var «for gammel til å rocke». Bekymringen viste seg å være grunnløs. Bon Scott medvirket på fem studioalbum som alle er blitt hyllet som klassikere, før han døde av alkoholforgiftning i februar 1980. Senere samme år slapp AC/DC albumet «Back in Black» med Brian Johnson som vokalist. Platen ble en enorm kommersiell suksess, og et av tidenes mestselgende album. Mange svorne AC/DC-fans mener likevel at Bon Scotts død markerte slutten på bandets storhetstid.

1962: Suppeprodusenten Campbell ble sikret en plass i kunsthistorien da popkunstneren Andy Warhols utstilling av suppeboksportretter åpnet i Los Angeles. De 32 silketrykkene viste hele Campbells daværende smakssortiment. Bildene var hengt på én lang rekke i galleriet, noe som forsterket assosiasjonene til supermarkedenes hyller. Warhol selv var ikke til stede under åpningen. Utstillingen vakte relativt beskjeden oppsikt i samtiden, men portrettene av suppeboksene er blitt stående som de mest ikoniske av Warhols variasjoner over masseproduserte varer. Warhol skal ha fått ideen til bildeserien av gallerieieren Muriel Latow, som foreslo at han skulle avbilde «noe helt dagligdags som alle kan gjenkjenne – som en Campells suppeboks». Warhol tente straks på ideen, og gikk ut og kjøpte en hel kasse med suppebokser.

1982: Dronning Elizabeth ble vekket av en inntrenger på soverommet sitt i Buckingham Palace. Den 33-årige, arbeidsløse firebarnsfaren Michael Fagan hadde tatt seg inn i dronningens private kvarterer langs en takrenne, mirakuløst nok uten å utløse alarmanlegget. Ifølge de første rapportene hadde dronningen tatt situasjonen med den største sinnsro, og konversert høflig med inntrengeren i ti minutter. I et intervju med avisen The Independent i 2012 fortalte Fagan en annen historie: Dronningen hadde stormet ut av rommet, barbeint og i nattkjole, med det samme hun så ham. Kort etter ble Fagan overmannet av dronningens tjenere. Episoden er blitt omtalt som «den største sikkerhetssvikten rundt Storbritannias kongelige i det 20. århundre».

(©NTB)

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse