Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Det hendte
NTB
25 august 2020 02:00
Del på Facebook
Ole Gunnar Solskjær på Kastrup flyplass på vei «hjem» til England. Foto: Aleksander Nordahl / NTB scanpix
Ole Gunnar Solskjær på Kastrup flyplass på vei «hjem» til England. Foto: Aleksander Nordahl / NTB scanpix

1805: Den beryktede «Støvlet-Cathrine» døde i eksil i Holstein. «Støvlet-Cathrine» var prostituert av yrke og het egentlig Anna Cathrine Benthagen. Navnet hennes var kommet på alles lepper i Danmark i 1767, da det ble kjent at hun var elskerinnen til kong Christian VII. Kongen skal ha funnet særlig behag i henne fordi hun evnet å tilfredsstille hans sære tilbøyeligheter, og sammen turet de to åpenlyst på Københavns kneiper og bordeller. Etter hvert fant kongens ministre at det uhørte forholdet ble en belastning for regimet. I januar 1768 besluttet regjeringen å deportere «Støvlet-Cathrine» til Holstein. To år senere ble hun tildelt en livsvarig pensjon på 500 riksdaler, mot løfte om aldri mer å vise seg i nærheten av hoffet. I huset hvor hun bodde i Sorø på Sjælland ligger i dag restauranten «Støvlet-Cathrines Hus».

1975: Bruce Springsteen ga ut albumet «Born to Run». Plata var Springsteens tredje, og ifølge hans eget utsagn et siste, desperat forsøk på å oppnå et kommersielt gjennombrudd. Med låter som «Thunder Road», «She’s The One» og «Jungleland», for ikke å snakke om tittelkuttet, gikk «Born to Run» rett hjem hos både kritikere og publikum. Nesten 30 år senere skulle magasinet Rolling Stone rangere plata som nummer 18 på sin liste over tidenes 500 beste. «Born to Run» var produksjonen der Springsteens perfeksjonisme for alvor begynte å gjøre seg gjeldende. Innspillingen foregikk over en periode på 14 måneder, hvorav et svimlende antall dager skal ha gått med til å finpusse på tittellåten. I et intervju med Rolling Stone i 2015 sa Springsteen om arbeidet med «Born to Run»: «Jeg ønsket å lage den beste rockeplata jeg noensinne hadde hørt.»

1996: Ole Gunnar Solskjær scoret i sin debutkamp for Manchester United, bare seks minutter etter at han kom inn mot Blackburn Rovers. Nordmannen dunket inn 18 Premiere League-mål for United i sin første sesong. Supporterne ga ham oppnavnet «The Baby-faced Assassin» for hans evne til å komme inn og avgjøre viktige kamper. Totalt scoret han 126 mål for klubben i løpet av sine 366 kamper, hvorav det mest berømte utvilsomt er vinnermålet mot Bayern München i Champions League-finalen i 1999. Minneverdige var også hans fire mål i løpet av tolv minutter mot Nottingham Forest i januar 1999, og hans fire mål mot Everton året etter. Solskjær la opp som spiller i 2007.

(©NTB)

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse