Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Det hendte
NTB
19 desember 2020 02:00
Del på Facebook

1956: Dr. John Bodkin Adams ble arrestert i Eastbourne. Arrestasjonen var opptakten til det som ble kalt «århundrets mordsak» i britisk presse. Da Adams ble stilt for retten i januar året etter, var han formelt tiltalt for ett mord. Offeret var en 81 år gammel kvinne som hadde etterlatt Adams en Rolls-Royce og et skrin med juveler. Politiet mistenkte imidlertid at Adams kunne ha tatt livet av langt flere mennesker, kanskje så mange som 160. Mistanken var basert på det store antallet av pasientene hans som døde uforklarlig – mange av dem etter å ha ført opp legens navn i testamentene sine. Adams ble frikjent for mordet på 81-åringen og gjenopptok legepraksisen sin i Eastborurne. Likevel ble mistankene hengende over ham livet ut. Hvis Adams virkelig var skyldig i forbrytelsene han var mistenkt for, var han den verste seriemorderen i britisk historie.

1965: Tromsdalen kirke, bedre kjent som Ishavskatedralen i Tromsø, ble vigslet. Kirken var tegnet av arkitekt Jan Inge Hovig. Hovig hadde også gitt form til lysekronene av tsjekkisk krystall med prismer som minner om istapper. Den største av de to norskproduserte kirkeklokkene veier 1050 kg og har innskriften «Hør meg alle». Kirkerommet har en grunnflate på 900 kvadratmeter og sitteplass til 720 mennesker. Glassmosaikken som dekker østveggen av kirken, «Kristi gjenkomst» av Victor Sparre, kom på plass i 1972. Ifølge nettstedet visittromso.no kostet kirken med inventar 4.169.815 kroner å bygge. Med sine assosiasjoner til så vel båthus som isfjell er katedralen blitt et berømt landemerke og symbol for Tromsø.

2016: 12 mennesker mistet livet og 56 ble skadd da en islamistisk terrorist kjørte en semitrailer inn i mengden på et julemarked sentralt i Berlin. Kort før angrepet hadde terroristen kapret traileren og skutt sjåføren, som ble funnet død i bilens passasjersete. IS tok på seg ansvaret for terrorangrepet. Fire døgn senere ble den 24 år gamle gjerningsmannen skutt og drept i en politiaksjon utenfor Milano. Hendelsen på Breitscheidplatz i Berlin hadde likhetstrekk med flere islamistiske terrorangrep som rammet Europa i samme periode, ikke minst angrepet i Nice 14. juli 2016, da en lastebil kjørte inn i folkemengden på byens strandpromenade. 86 mennesker omkom og 458 ble såret i angrepet.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse