Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Det hendte
NTB
25 januar 2021 02:00
Del på Facebook

1943. Filmregissøren Tobe Hooper ble født i Texas. Hooper regisserte totalt 18 spillefilmer, blant dem den Steven Spielberg-produserte kassasuksessen «Poltergeist» fra 1982. Likevel var det fremfor alt «The Texas Chain Saw Massacre» (norsk tittel: «Motorsagmassakren») som gjorde Hoopers navn kjent for verden. «Den mest sjokkerende skrekkfilmen som noen gang er laget», skrev filmmagasinet Empire ved lanseringen i 1974. Strengt tatt var filmen på langt nær så blodig som tittelen ga inntrykk av. Det forhindret ikke at den ble totalforbudt i Norge, Sverige, Vest-Tyskland, Frankrike, Brasil og en rekke andre land. Ideen om å bruke motorsag som drapsvåpen hadde kommet til Hooper mens han sto i kø i en jernvarehandel, og funderte på hvordan han best kunne bane seg vei fram til kassen. Tobe Hooper døde i 2017, 74 år gammel.

1964: Sportsjournalisten og mellomdistanseløperen Phil Night grunna Blue Ribbon Sports sammen med løpetreneren sin, Bill Bowerman. I 1971 døpte de selskapet om til Nike, et navn lånt fra seiersgudinnen i gresk mytologi. Samme år introduserte de også første versjon av den såkalte Swoosh-logoen. Phil Knight hadde ønsket seg en enkel logo som uttrykte bevegelse og ikke var for lik de tre stripene til Adidas. Han ga oppdraget med å lage den til designstudenten Carolyn Davidson, som fikk 35 dollar for jobben, og måtte konstatere at Knight opprinnelig var måtelig begeistret for resultatet. I dag er Nikes logo en av de mest kjente i verden. Siden lanseringen i 1971 er det bare gjort mindre justeringer ved Carolyn Davidsons bøyde strek.

1986: A-ha nådde toppen av den britiske singellista for første gang med «The Sun Always Shines on T.V.». Forgjengeren «Take On Me» hadde tatt verdens hitlister med storm, og blant annet fått toppnotering på amerikanske Billboard Hot 100. I Storbritannia hadde singelen imidlertid stanset på andreplass, bak Jennifer Rush med «The Power of Love». Musikkvideoen til «The Sun Always Shines on T.V.» ble innspilt i St Alban’s Church i Teddington i det sørvestlige London. I videoen framførte a-ha sangen foran et forsteinet publikum av flere hundre nakne utstillingsfigurer. Videoen ble belønnet med førstepris for beste fotografi under MTV Video Music Awards i 1986.

(©NTB)

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse