fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Det hendte
NTB
28 februar 2021 02:00

1975: 43 mennesker mistet livet og 74 ble skadd i en mystisk T-baneulykke i London. Et togsett med ca. 300 personer om bord var kommet til endestasjonen Moorgate, da toget drønnet rett forbi perrongen uten tegn til å stanse. Kort etter kolliderte det i en murvegg i en hastighet av 60 km/t. Det ble ikke funnet tekniske feil på togsettet. Undersøkelser av den drepte togføreren viste at han ikke hadde løftet armene for å verge ansiktet mot sammenstøtet, men var blitt sittende med hendene på instrumentbordet. Han hadde heller ikke trykket på bremsene før kollisjonen. Årsaken til ulykken er aldri brakt på det rene. Én teori går på at føreren ble rammet av en akutt lammelse, en annen på at han begikk selvmord. Ulykken ved Moorgate skal være den verste som har rammet Londons undergrunnsbane gjennom alle tider.

1984: Michael Jackson gjorde rent bord under Grammy-utdelingen i Los Angeles. Den da 26-årige artisten ble den mestvinnende Grammy-mottakeren gjennom tidene med hele åtte priser, hvorav sju for albumet «Thriller». Den åttende var for fortellerstemmen til lydbokutgaven av Steven Spielbergs film «E.T.» «Thriller» var Jacksons sjette studioalbum. Salgstallene er anslått til 66 millioner eksemplarer, noe som gjør plata til den bestselgende i historien. Innspillingen foregikk fra april til november 1982. Paul McCartney og Eddie van Halen var blant navnene på gjestelisten. Stemmen som leste det nifse diktet mot slutten av tittelsangen tilhørte skuespilleren Vincent Price, kjent fra et stort antall skrekkfilmer. Hans velmodulerte røst kan også høres på Alice Coopers plate «Welcome to My Nightmare» fra 1975.

1986: «Sveriges statsminister Olof Palme är död. Han sköts i kväll i centrala Stockholm. Olof Palme sköts ned vid korsningen Tunnelgatan – Sveavägen och han dog senare på Sabbatsbergs sjukhus. Regeringen är informerad.» Med disse ordene ble nyheten om Palme-mordet kringkastet i Sveriges Radio, snaut to timer etter at en ukjent attentatmann skjøt statsministeren ned på åpen gate klokken 23.21. I nyhetsmeldingen het det videre at «polisen söker en man i 35- till 40-årsåldern med mörkt hår och lång mörk rock.» Ifølge svensk Wikipedia skal mer enn 130 personer ha tilstått forbrytelsen i årenes løp. En mann ble dømt for drapet i 1989, men frikjent samme år. I juni 2020 opplyste svensk påtalemyndighet at de nå anså den såkalte «Skandiamannen», grafikeren Stig Engström, som den sannsynlige morderen. Engström meldte seg som vitne kort etter drapet, og ble sjekket ut av saken i 1987. Han døde i 2000.

(©NTB)

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte