Annonse
Annonse
NTB
Det hendte
NTB
23 juni 2022 02:00
Del på Facebook

1942: Den tyske jagerpiloten Armin Faber landet i feil land. Faber hadde nettopp gått seirende ut av en dramatisk luftkamp mot en britisk Spitfire over det vestlige England, og var desorientert etter kampens mange rullinger og krappe svinger. Det bidro sannsynligvis til at han tok feil av Bristolkanalen og Den engelske kanal. I den tro at han var kommet inn over Normandie i det tyskokkuperte Frankrike, landet Faber sitt Focke-Wulf 190 jagerfly på RAF-basen Pembrey i det sørlige Wales. Han ble omgående tatt til fange av britiske soldater. Flyet ble demontert av det britiske flyvåpenet, som lenge hadde verket etter å få studere en Focke-Wulf 190-jager på grunn av flyets ypperlige egenskaper i luften. Den uheldige Luftwaffe-piloten ble sendt til en krigsfangeleir i Canada.

2006: TV-produsenten Aaron Spelling døde i Los Angeles, 83 år gammel. Aaron Spelling var et navn som seilte ukentlig over norske TV-skjermer i deler av 1970- og 80-tallet. Fra 1976 var Spelling produsent for serien «Charlie’s Angels», med Farrah Fawcett, Kate Jackson og Jaclyn Smith i rollene som privatdetektiver. NRK viste utdrag av serien i 1977. Likevel var det først i 1980-årene at Spelling-navnet åt seg ugjenkallelig inn i norsk bevissthet. Spelling var produsent for «Dynastiet», såpeserien som med enkelte avbrudd gikk på NRK fra 1983 til 1988. Selv mente han at hemmeligheten bak seriens eventyrlige suksess var måten de kvinnelige skuespillerne var kledd. Spelling sa: «Jeg tror de klærne påvirket hver eneste kvinne i verden.»

2016: «Should the United Kingdom remain a member of the European Union?» Slik lød spørsmålet som Storbritannias befolkning skulle ta stilling til da de gikk til folkeavstemning om EU 23. juni 2016. På forhånd hadde mange kjendiser fra sport og kulturliv flagget sine standpunkter. Blant dem som slo til lyd for å forlate unionen, var The Who-vokalist Roger Daltrey og skuespillerne Elizabeth Hurley, John Cleese og Michael Caine. I motsatt leir fant man blant andre skuespillerne Helena Bonham-Carter, Keira Knightley og Daniel Craig, fotballikonene David Beckham, Gary Lineker og Jamie Carragher, forfatterne John le Carré og JK Rowling, og musikerne Elton John, Bob Geldof og Lily Allen. Sistnevnte tvitret dagen etter, da 51,9 % av britene hadde stemt for å forlate EU: «Well millennials. We’re really really fucked.»

(©NTB)

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte