Annonse
Annonse
NTB
Det hendte
NTB
06 august 2022 02:00
Del på Facebook

1932: Bildekunstneren Kjartan Slettemark ble født i Naustdal. Slettemark ble landskjent i 1965 for sitt antikrigsbilde «Av rapport fra Vietnam: Barn overskylles av brennende napalm. Deres hud brennes til svarte sår og de dør». Bildet vakte stor harme og ble ramponert med øks da det sto utstilt på Eidsvolls plass i Oslo. I 1966 valgte Slettemark å bli svensk statsborger. Blant hans mest omtalte verker er bildeserien «Nixon Visions», som han arbeidet med i mange år, og som besto av en lang rekke manipulerte portretter av Richard Nixon. Hans rastløse virksomhet omfattet også video- og performance-kunst. Et sitat av Slettemark lyder: «Kunsten er i alt. Det er bare å se den.» Kjartan Slettemark døde i 2008, 76 år gammel.

1945: Det amerikanske bombeflyet «Enola Gay» slapp historiens første atombombe over Hiroshima. Det nøyaktige siktepunktet for bomben var Aioi bro, en karakteristisk, T-formet konstruksjon som var lett å få øye på fra luften. En avdrift på ca. 250 meter førte imidlertid til at bomben detonerte rett over taket på Shima-sykehuset i byens sentrum. Samtlige ansatte og pasienter ved sykehuset ble drept momentant da bomben traff klokken 08.15 om morgenen, i likhet med mellom 70 og 80.000 av byens øvrige innbyggere. Det totale antallet omkomne er anslått til 200.000. Ifølge offisielle japanske rapporter ble 69 % av byens bygninger ødelagt. Fire døgn etter bombingen av Hiroshima ble en enda kraftigere bombe sluppet over Nagasaki.

1996: The Ramones holdt sin avskjedskonsert i Los Angeles. Punkbandet var dannet i New York City i 1974 og platedebuterte med «Ramones» i 1976. Gjennom 22 år og skiftende besetninger tok alle medlemmene «Ramone» til etternavn. The Ramones er blitt hyllet som et av rockens mest innflytelsesrike band. Deres kraftfulle punk med hint av 60-tallspop satte få spor på hitlistene, men ble til gjengjeld en inspirasjon for utallige punk-, indie- og powerpopband. I 2002 ble kvartetten innlemmet i The Rock and Roll Hall of Fame. The Ramones viste seg å være en mer enn gjennomsnittlig usunn arbeidsplass. De fire originalmedlemmene døde i henholdsvis 2001, 2002, 2004 og 2014. Bare trommeslager Tommy Ramone opplevde å bli eldre enn 55 år.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Havets sølv – kystens gull

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte