Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Det hendte
NTB
16 august 2022 02:00
Del på Facebook

1920: Forfatteren Charles Bukowski ble født i byen Andernach i Tyskland. Familien emigrerte til USA da han var tre år gammel og slo seg ned i Los Angeles, der Bukowski ble boende det meste av livet. Hans varemerke som forfatter skulle bli den svartsynte fremstillingen av livet på samfunnets skyggeside, ofte preget av alkoholmisbruk og utilfredsstilt seksuelt begjær. Bukowskis forfatterskap omfatter blant annet seks romaner, et titalls bind med kortere tekster og ca. 40 diktsamlinger, foruten manuset til filmen «Barfly» fra 1987. Mest lest er kanskje den selvbiografiske romanen «Post Office» (1971), der forfatteren trekker veksler på sine erfaringer som alkoholisert postbud. Charles Bukowski døde i 1994, 73 år gammel.

1927: Det katastrofale luftkappløpet kjent som The Dole Air Race begynte i California. Løpet var arrangert av ananasmagnaten James D. Dole, som hadde satt opp en premie på 25.000 dollar til den som kunne fly raskest over Stillehavet fra Oakland til Honolulu. Tre piloter styrtet i døden alt før startskuddet gikk. Under racet forsvant tre av de åtte startende flyene med piloter og mannskap, og tallet på omkomne under konkurransen nådde dermed ti. Blant de forsvunne flygerne var 22 år gamle Mildred Doran, den eneste kvinnen som hadde stilt til start. Flyet hennes ble aldri funnet. Vinneren kom i mål på tiden 26 timer og 17 minutter i et fly konstruert av Clyde Cessna, grunnleggeren av flyprodusenten Cessna. Vinnerflyet er det eneste av de startende i The Dole Air Race som er bevart.

1977: Elvis Presley ble funnet livløs på badegulvet i sitt hjem Graceland klokken 13.30 lokal tid. Han ble erklært død to timer senere. Den 42-årige rockekongen hadde etter alt å dømme sittet på toalettet og lest i en bok da han kollapset. Boka hadde tittelen «A Scientific Search for the Face of Jesus» og var skrevet av Frank O. Adams. I boka, som kom ut i 1972, gransker Adams historien om likkledet i Torino. Forfatteren konkluderer med at det myteomspunne kledet virkelig er det som Jesus ble svøpt i. Han forsøker også å rekonstruere Jesu utseende på grunnlag av avtrykket på tøystykket. Ifølge enkelte fremstillinger skal Elvis ha holdt Adams’ bok i et jerngrep da han ble funnet. Boka har siden vært ettertraktet blant Elvis-fans.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Innlogging

Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse