Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Det hendte
NTB
31 august 2022 02:00
Del på Facebook

1927: Den britiske sosietetskvinnen og luftfartsentusiasten Princess Anne of Löwenstein-Wertheim-Freudenberg forsvant under forsøket på å krysse Atlanterhavet med fly. Inspirert av Charles Lindbergs banebrytende flytur fra New York til Paris i mai samme år, tok Anne sikte på å krysse havet den motsatte veien, fra øst mot vest. Hun finansierte en ekspedisjon med RAF-pilotene Leslie Hamilton og Frederick Minchin bak spakene og seg selv som passasjer. Ifølge Associated Press kledde Anne seg til reisen i høyhælte støvler, flosshatt og lilla sportsdrakt, som en demonstrasjon av hvordan hun mente en kvinnelig luftfartspioner burde ta seg ut. Klokken. 7.15 om morgenen 31. august 1927 tok Annes Fokker-fly av fra Wiltshire med kurs for Ottawa i Canada. Det ble sist sett over Atlanteren fra et tankskip klokken 21.44 samme kveld.

1997: Prinsesse Diana mistet livet i en bilulykke i Paris, 36 år gammel. Samme kveld hadde Diana og hennes kjæreste, milliardæren Dodi Fayed, forlatt Hôtel Ritz i en Mercedes-Benz S280. Bak rattet i bilen satt Fayeds medarbeider Henri Paul (41). Ulykken skjedde klokken 00.23 om natten, da bilen var på vei inn i Pont de l’Alma-tunnelen i sentrum av Paris. Bilen skal ha streifet tunnelveggen på høyre side, før den skjente mot venstre og kolliderte med en bæresøyle. Fayed og sjåføren omkom på stedet. Diana døde på La Salpêtrière-sykehuset tre og en halv time senere. De første rapportene gikk ut på at paparazzifotografer som forfulgte paret på motorsykler hadde utløst ulykken. I 1999 konkluderte en fransk undersøkelseskommisjon med at sjåføren av ulykkesbilen hadde kjørt i beruset tilstand.

2016: Brasils president Dilma Rousseff ble avsatt av senatet. Rousseff avla presidenteden 1. januar 2011, som den første kvinnelige presidenten i brasiliansk historie. Hennes tid i embetet skulle bli turbulent. Rousseff og hennes arbeiderpartiregjering måtte tåle sterkt kritikk både for håndteringen av økonomiske nedgangstider og stor pengebruk i forbindelse med fotball-VM i 2014, der Brasil var vertsnasjon. I 2016 ble Rousseff stilt for riksrett, anklaget for bl.a. misbruk av offentlige midler og triksing med tall for å skjule underskudd i nasjonalregnskapet. Rousseff og hennes støttespillere hevdet at avsettelsen var et kupp fra landets politiske høyreside. Dilma Rousseffs vekst og fall skildres i «The Edge of Democracy» (2019), en Oscar-nominert dokumentarfilm om den voldsomme polariseringen som preger brasiliansk politikk.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse