Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Det hendte
NTB
26 desember 2019 02:00
Del på Facebook
The Beatles. Foto: Wikimedia Commons
The Beatles. Foto: Wikimedia Commons

1961: Arbeiderdikteren Kristofer Uppdal døde i Oppdal, 83 år gammel. Uppdal debuterte i 1905 med diktsamlingen «Kvæde». Som hans hovedverk regnes «Dansen gjenom skuggeheimen», en romansyklus i ti bind som skildrer framveksten av norsk arbeiderbevegelse. Kristofer Uppdal mottok Statens kunstnerlønn fra 1939.

1963: The Beatles slapp singelen «I Want to Hold Your Hand» i USA. I løpet av tre dager var en kvart million plater solgt, og 10.000 av dem i New York alene. Ifølge Wikipedia var etterspørselen så enorm at plateselskapet Capitol måtte få hjelp av konkurrentselskapene med å få presset nok plater. Utgivelsen av singelen brakte Beatlemania til USA, og markerte også starten på «The British Invasion».

2004: Et jordskjelv i Indiahavet utløste tsunamibølger som slo inn over kystene av Thailand, Indonesia, Malaysia, India, Sri Lanka og Maldivene. Den enorme katastrofen som fulgte antas å ha krevd opp mot 350.000 menneskeliv. 84 nordmenn mistet livet, mange av dem i de populære turistmålene Phuket og Khao Lak i Thailand. Ifølge Wikipedia var tsunamikatastrofen 2. juledag 2004 den mest dødbringende man kjenner til i historien.

(©NTB)

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse