fbpx
Annonse
Annonse

Aure kommune kan by på mange opplevelser. Her et parti fra Dromnessundet. Foto: Terje HolmAure kommune kan by på mange opplevelser. Her et parti fra Dromnessundet. Foto: Terje Holm

Hvorfor ikke ta en dagstur til Aure på Nordmøre. Her er det mange opplevelser i en vakker natur.

For mange begynner turen ved Seivika med et ferjecruise over Talgsjøen til Tømmervåg. De to nye ferjene, «Tustna» og «Grip», har flotte utsiktsalonger på siden av bildekket. Ved Leira kan man stoppe og ta båten over til Ringholmen for et besøk på det historiske fiskeværet som har matservering og overnatting.

Turen går videre over Imarsundsambandet som har en fin utsikt til fjord og fjell. Ved brua over Mjosundet er det parkeringsplass med rasteplasser for å sette seg ned og nyte utsikten. Herfra kjører man over Aursundsambandet, som er en Atlanterhavsvei på Nordre Nordmøre.

Ved Aure sentrum anbefales en rusletur til kaiområdet. Her står mange av byggene som dannet sentrum i kommunen frem til 1970-tallet. Ved kaia var det faste anløp av fjordabåtene og sjøbussen «Aure», som trafikkerte i Trondheimsruten. Aure kirke fra 1924 er også verdt et besøk. Det er ordnet en liten tursti i området rundt kirken.

Videre nordover fra sentrum ligger Eidestranda. Det anbefales å kjøre over brua ved Torsetsundet og ta et besøk i Mellandsvågen og Vihals. Ved Mellandsvågen er det opparbeidet en tursti på Finset ut til Melland fort. Her er det mange gamle minner fra 2. verdenskrig. Ved fortet er det satt opp rastebenker med fin utsikt til Trondheimsleia. Johannes Finset har skrevet en interessant artikkel i Årbok for Nordmøre Historielag 2020 om livet ved Finset og Melland Fort under krigen. Vihals ved Dromnessundet har vært et handelssentrum fra gammelt av. Her er det fortsatt samvirkelag, blomsterbutikk og frisør. Begge butikkene er verdt et besøk.

Tilbake over Torsetsundbrua kan man enten kjøre videre nordover langs Årvågsfjorden og stoppe oppe i Brekka for å nyte utsikten, eller kjøre tilbake over Aursundet og Mjosundbrua. Her kan man ta til venstre og kjøre langs Mjosundet og videre til Arasvika i en flott fjordlandskap. Ved Arasvika er det beholdt mye av det gamle miljøet rundt ferjekaia. Her trafikkerer «Driva» i rute mot Hennset. I sommerhalvåret er det mye turisttrafikk over Vinjefjorden.

Dette er noen turtips i en Nordmørskommune med mange opplevelser. God tur!

Imarsundet med utsikt til hav, fjord og fjell. Foto: Terje HolmImarsundet med utsikt til hav, fjord og fjell. Foto: Terje HolmKaiområdet var sentrum i Aure gjennom mange år. Foto: Terje HolmKaiområdet var sentrum i Aure gjennom mange år. Foto: Terje HolmAure kirke fra 1924. Foto: Terje HolmAure kirke fra 1924. Foto: Terje HolmVed Finset er det tursti til Melland Fort. Her ser vi litt av den gamle jernbanetraseen. Foto: Terje HolmVed Finset er det tursti til Melland Fort. Her ser vi litt av den gamle jernbanetraseen. Foto: Terje HolmMelland Fort har mange minner fra 2. verdenskrig. Foto: Terje HolmMelland Fort har mange minner fra 2. verdenskrig. Foto: Terje HolmFra Melland Fort er den fin utsikt til Trondheimsleia. Foto: Terje HolmFra Melland Fort er den fin utsikt til Trondheimsleia. Foto: Terje HolmEidestranda. Foto: Terje HolmEidestranda. Foto: Terje HolmVihals, et gammelt handelssentrum som ligger idyllisk ved Dromnessundet. Foto: Terje HolmVihals, et gammelt handelssentrum som ligger idyllisk ved Dromnessundet. Foto: Terje HolmSamvirkelaget ved Vihals. Foto: Terje HolmSamvirkelaget ved Vihals. Foto: Terje HolmBlomsterbutikken ved Vihals. Her er det også laget en kaffekrok. Foto: Terje HolmBlomsterbutikken ved Vihals. Her er det også laget en kaffekrok. Foto: Terje HolmUtsikt fra rasteplassen ved Mjosundbrua. Foto: Terje HolmUtsikt fra rasteplassen ved Mjosundbrua. Foto: Terje HolmUtsikt fra Brekka mot Årvågsfjorden. Foto: Terje HolmUtsikt fra Brekka mot Årvågsfjorden. Foto: Terje HolmRingholmen – en opplevelse ved Hammarsundet. Foto: Terje HolmRingholmen – en opplevelse ved Hammarsundet. Foto: Terje HolmArasvika har en fin beliggenhet ved Vinjefjorden. Her er det ferjeforbindelse til Hennset. Foto: Terje HolmArasvika har en fin beliggenhet ved Vinjefjorden. Her er det ferjeforbindelse til Hennset. Foto: Terje HolmFerjeturen over Talgsjøen er et fjordcruise i vakker Nordmørsnatur. Foto: Terje HolmFerjeturen over Talgsjøen er et fjordcruise i vakker Nordmørsnatur. Foto: Terje Holm

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte