Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent. Foto: Privat
Per Helge Pedersen, fast skribent. Foto: Privat

Stortingets vilje er vel at vi nå skal stoppe nedbyggingen av fødeavdelinger, men politikernes og folkets vilje synes å bety lite hos eliten i helseforetakene. Menneskene skal ikke ha det greit verken når de blir født eller når de blir uføre, gamle eller syke. Og fødende mødre må klare seg så best de kan, skrev jeg i et Facebook-innlegg i dag. Bakgrunnen var en tråd som tidligere stortingsmann  Asmund Kristoffersen (A) startet i dag i forbindelse med møtet helseforetaket skal ha i Batnfjorden.

Byråkratenes plan

Han skriver følgende: «Ser at det mandag 4. februar skal avvikles et lukket møte i Helseforetaket i Møre og Romsdal for å bestemme plassering av sammenslått fødetilbud for Kristiansund og Molde. Nå forventer jeg VIRKELIG at styret viser KLOKSKAP og legger dette til Kristiansund. Et faglig sikkert valg og et helt nødvendig bidrag for å dempe konfliktnivået mellom regionene», skriver han.

Han svarer ellers dette på mitt innlegg: «Ja, Per Helge vi er dessverre på vei dit du beskriver. Da jeg kom inn i Helse Midt styret i 2010 oppdaget jeg ei mailutveksling mellom Helse Midt byråkratene og Helse Nordmøre og Romsdal der det kom fram at det skulle arbeides for å fjerne fødeavdelinga i Kristiansund. Dette ble stoppet, men nå etter 9 år fightes det fortsatt for det samme. Nå forventer jeg at styret setter en stopper for dette!»

Ja, vi får håpe det, men jeg er sannelig ikke sikker – og som jeg skriver i samme tråden «Disse byråkratene gir seg aldri. Nå må politikerne manne seg opp å få fjernet denne kreftsvulsten av noen helseforetak fra norsk helsevesen». Det er sterke ord, men det er sannheten.

I mange år har jeg tordnet mot denne vettløse ordningen, men selv de politikerne som var sterkt imot denne ordningen, legger nå det døve øret til. Hvilke politikere har vi i dette landet, er mitt spørsmål.

Men politikerne skal vite – en dag våkner folket – og da vil oppgjørets time komme.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte