Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Vidar Holm, Nordmørstrønder
Kronikk
16 mai 2019 08:42
Del på Facebook
Illustrasjonsbilde. Pixabay
Illustrasjonsbilde. Pixabay
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Nå begynner Europas uro også gjøre seg gjeldende her i Norge. Jeg tror ikke politikere evner å ta det inn over seg. Eller så holder de krampaktig på planene og velger å gå med i forsøket. Forsøket på å oppløse Norge som stat slik vi kjenner det.

De to virkelig store sakene som nå engasjerer og opptar folk er helsereform og vindkraftverkutbygging. Det er sterke krefter i sving. Folk føler seg overkjørt og de er det. Politikere toer sine hender. De kan ikke gjøre annet.

holm vidar 57382374 1278515538974132 6202154636254642176 n copyKronikkforfatter: Vidar Holm. Foto: Privat.Hvorfor? Jo de har med viten og vilje overlatt alle beslutninger i disse sakene til styrer og foretak. Genialt. Det fritar de fullstendig for ansvar eller innflytelse og de kan konsentrere seg om å drive narrespill for å sikre seg stemmer fra kveget til neste valg. Skjønt, hvordan tenker politikere som går tvert imot det alle deres velgere vil? Ja jeg tenker på Nordmørspolitikere som ikke engang blunket før de forrådte sine arbeidsgivere. De som stemte på de. Ikke alle skal vel stille til valg igjen men de som skal vil vel slite om ikke ny bostedsadresse er planen?

Vi har lenge følt presset om at alt må bli mer effektivt og stort. Enten det gjelder kommuner, institusjoner, offentlige instanser, helsetilbud og mye mer. Samtidig lempes mer og mer av offentlige oppgaver over på kommunene uten at overføringer økes. For at de skal måtte slå seg sammen. Da fremstår det billigere noe det jo ikke er all den tid det koster like mye å tømme samtlige søppelspann i en stor kommune av et firma som om det var tre kommuner og samme antall søppelspann. Men hensikten er sentralisering og å frata folket makt ved å fjerne lokalpolitikere.

Flere titusen færre lokalpolitikerstemmer er resultatet om målet om 100 kommuner skal oppnås. Vil vi dit? Hvem skal rekrutteres til fylkes og stortingspolitikere? Hvorfra? First House har snart monopol. Også på å ansette forhenværende politikere.

Det opprøret som vi må kalle det som er i gang i Norge nå på grunn av forskjellige saker var utenkelig for bare få år siden. Ja jeg vil si det har tatt av det siste året og jeg har i årevis sagt det vil komme. Nok blir nok til slutt for alle. Ikke bare for oss i overkant altoppslukende interesserte i Norges ferd mot en ny vending.

Privatiseringsalderen der alt av offentlige tjenester og eiendom skal driftes av private og avhendes til sådanne. Statseide selskaper splittes opp i utallige selskaper, skifter navn og funksjonene tåkelegges. Innen offentlig helsetjeneste løses planen med å helprivatisere ved at lokalsamfunn slåss om smulene så ikke de ser hele bildet som er at alle får et dårligere helsetilbud. Når det gjelder den utstrakte aktiviteten med å rasere opp mot 40% av norsk urørt natur i "klimaet og miljøets navn, samt Norges økonomi, brukes påskudd som at vi må bidra med vår andel. Den andelen vil i praksis si flere titalls milliarder i subsidier fra statskassen til utenlandske selskap som i perioden frem til 2035 har fått de pengene ved å rasere norsk natur. Men akkurat som for i Helsepolitikken er dette overlatt til styrer og foretak. Til overmål eid av kommunene som nå anmeldes av de samme kommunene.

Til slutt vil jeg bare opplyse om hvor engasjementet startet og virkelig tok fyr. Tett på begge sider av fylkesgrensen mellom Trøndelag og M&R. Vi e tå sommå folket. Vi gir ikke opp. Men nå roper hele landet stopp. Siste aksjonsråd nå hva angår vindkraftmotstand er flagg på halv stang. 17. mai. Bare forslaget bør få våre ansatte, de folkevalgte, til å forstå at mange ting må ikke bare går over.

Mer enn nok er faktisk mer enn nok!

Vidar Holm, Nordmørstrønder

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 5 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse