Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent
Per Helge Pedersen, fast skribent

I flere tiår har jeg arbeidet for at folk flest i byen (og ikke minst byens politikere) skal se hvilket enormt potensial vi har i Vågen i Kristiansund. Dette er en enestående bydel fylt med historie.

I dag tok jeg en tur fra hytta i Karihavet til byen. Sammen med Einar kunne jeg for første gang besøke den nye restauranten på Kranaskjæret. I strålende solskinn og med mye båtliv i gjestebrygga og ellers i Vågen følte jeg en stor glede.  Vi fikk en utsøkt klippfisklunsj i en fantastisk atmosfære. Dette stedet kan jeg anbefale.

Det yrer av liv i Vågen

Båtfolket i gjestebrygga storkoste seg. Støyen fra byggearbeidene i Kulturfabrikken og lydene fra Kristiansund mekaniske verksted ga meg mye inspirasjon til en gammel redaktør.

Helt siden den gangen jeg satt i Vågenutvalget sammen med Hans Hammond Rossbach har jeg drømt om mange aktiviteter i Vågen. I år føler jeg at mange av våre tanker har blitt til virkelighet.

Da jeg var formann i styret for Mellemværftet på midten av 1980-tallet, følte jeg at vi sto ved et tidsskille der mange for første gang forsto hvilke enorme muligheter vi har i Vågen. Mye positivt har skjedd siden den gangen.

Aktiviteten i Vågen ga byen vekst

Jeg hadde selvsagt sett at vi fikk et museumsbygg som samlet historien inne i Vågen. Dette ville ikke bare blitt et museumsbygg for Kristiansund, men for hele Nordmøre og alt det som var omland for Kristiansund i sin tid. Da kom det folk fra mange steder for å søke arbeid og lykken i nordmørsbyen.

Mer liv i Vågen

Da jeg var innom Vågen i dag så jeg også hvordan mange barn og ungdommer raste rundt i den nye skateparken i betong. De har fått en fenomenal tumbleplass. Jeg hadde selvsagt sett at denne skateparken  var plassert i Folkeparken. Men inntil vi får utnyttet arealet til kystkultur er det helt greit. Parken skaper liv.

Kulturfabrikken blir flott

All honnør til dem som har jobbet frem prosjektet Kulturfabrikken. En drøm blir snart til virkelighet. All honnør til alle som har bidratt til å skape liv i Vågen de siste året. Byggingen av den nye store seilskuta er selvsagt et enestående tiltak. Levende Vågen gleder meg. Det samme gjør alle kunstnerne som holder til i gamle Goma fabrikker. Vi har Kaffebrenneriet, vi har Milnbrygga og alle de andre husene Nordmøre Museum har ansvar for. Og vi har Mellemværftet – en perle ikke bare i Kristiansund, men i Norge. Og bobilturistene som har fått egne plassert på Gassverktomta er nærmest i himmelen av begeistring som båtfolket i Gjestebrygga er.

Vågen har mye å tilby.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte