Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Per Helge Pedersen
Kronikk
14 september 2019 22:52
Del på Facebook
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Per Helge Pedersen, fast skribentPer Helge Pedersen, fast skribentJeg skjønner alle som er lut lei av politikk og politiske krumspring. Jeg skjønner alle som forundres over alle merkverdige konstellasjoner som kommer i kjølvannet etter dette valget. Noen maktsyke politikere synes å la alle prinsipper falle for egen makt og inntekt. Jeg forstår at dette skaper politikerforakt. Og selvsagt reagerer mange på den arrogante holdningen landets politiske ledere tar til problemstillingene.

Selvsagt får Arbeiderpartiet unngjelde for alle kompromisser partiet har tatt i forlik med regjeringen om politireform, forsvarsreform, kommune- og regionsammenslutninger, helseforetak og alle andre ødeleggende reformer i dagens Norge.

Styringpartiene har et problem

Arbeiderpartiet er i ferd med å miste grepet over sine velgere, men dette gjelder også i Høyre. Det er ikke tvil om at sentrale politikere i begge disse partiene har glemt sine velgere ute i distrikts-Norge. Og det er faktisk flest velgere der. Noen tror at Oslo er maktbasen i dette landet.  Men det er selvsagt ikke rett. Det er ikke i hovedstaden hvor verdiskapningen er størst.  Det er utenfor Oslo.

Jeg har lenge advart mot broilere, politiske rådgivere og mange andre som gjør at det skapes avstand mellom folkevalgte politikere og folk flest. Noen partifolk føler at dette er en del av beskyttelsen for politikerne. Men dette er selvsagt en enorm bjørnetjeneste.

Vi har hatt meningsmålinger foran det siste kommune- og fylkestingsvalget som i lang tid har fortalt hvordan folket ville stemme. Men partistrategene både i Arbeiderpartiet og Høyre visste selvsagt best. De har ikke bakkekontakt.

De bortforklaringer som nå kommer fra Jonas og Erna står ikke til troende. De har sviktet sine egne velgere.

Noen partistrateger har trodd at taktikk skulle føre til økt oppslutning.  Men i politikk er taktikk er dårlig valg. Skal man vinne et valg trengs ærlighet og entusiasme.

Jeg er heller ikke imponert over lokale politikere både på kommune- og fylkestingsvalg som konstitueres seg med heller tvilsomme samarbeidspartnere. Mange velgere reagerer med vantro over nye konstellasjoner. Men noen politikere er dessverre mer opptatt av honorarer, godtgjørelser og reiseregninger enn å stå til ansvar for sine velgere.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 6 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse