Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Per Helge Pedersen
Kronikk
14 september 2019 22:52
Del på Facebook
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Per Helge Pedersen, fast skribentPer Helge Pedersen, fast skribentJeg skjønner alle som er lut lei av politikk og politiske krumspring. Jeg skjønner alle som forundres over alle merkverdige konstellasjoner som kommer i kjølvannet etter dette valget. Noen maktsyke politikere synes å la alle prinsipper falle for egen makt og inntekt. Jeg forstår at dette skaper politikerforakt. Og selvsagt reagerer mange på den arrogante holdningen landets politiske ledere tar til problemstillingene.

Selvsagt får Arbeiderpartiet unngjelde for alle kompromisser partiet har tatt i forlik med regjeringen om politireform, forsvarsreform, kommune- og regionsammenslutninger, helseforetak og alle andre ødeleggende reformer i dagens Norge.

Styringpartiene har et problem

Arbeiderpartiet er i ferd med å miste grepet over sine velgere, men dette gjelder også i Høyre. Det er ikke tvil om at sentrale politikere i begge disse partiene har glemt sine velgere ute i distrikts-Norge. Og det er faktisk flest velgere der. Noen tror at Oslo er maktbasen i dette landet.  Men det er selvsagt ikke rett. Det er ikke i hovedstaden hvor verdiskapningen er størst.  Det er utenfor Oslo.

Jeg har lenge advart mot broilere, politiske rådgivere og mange andre som gjør at det skapes avstand mellom folkevalgte politikere og folk flest. Noen partifolk føler at dette er en del av beskyttelsen for politikerne. Men dette er selvsagt en enorm bjørnetjeneste.

Vi har hatt meningsmålinger foran det siste kommune- og fylkestingsvalget som i lang tid har fortalt hvordan folket ville stemme. Men partistrategene både i Arbeiderpartiet og Høyre visste selvsagt best. De har ikke bakkekontakt.

De bortforklaringer som nå kommer fra Jonas og Erna står ikke til troende. De har sviktet sine egne velgere.

Noen partistrateger har trodd at taktikk skulle føre til økt oppslutning.  Men i politikk er taktikk er dårlig valg. Skal man vinne et valg trengs ærlighet og entusiasme.

Jeg er heller ikke imponert over lokale politikere både på kommune- og fylkestingsvalg som konstitueres seg med heller tvilsomme samarbeidspartnere. Mange velgere reagerer med vantro over nye konstellasjoner. Men noen politikere er dessverre mer opptatt av honorarer, godtgjørelser og reiseregninger enn å stå til ansvar for sine velgere.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 2 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse