Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
28 mars 2020 20:38
Del på Facebook
Ordfører Kjell Neergaard og kommuneoverlege Askill Sandvik har forventet smitte også i Kristiansund. De er godt fornøyde med sannsynligheten for videre smitte er liten. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Ordfører Kjell Neergaard og kommuneoverlege Askill Sandvik har forventet smitte også i Kristiansund. De er godt fornøyde med sannsynligheten for videre smitte er liten. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kommuneoverlege Askill Iversen Sandvik besluttet fredag 27. mars å forlenge karantenebestemmelse med ytterligere en uke. Tiltakene har fungert godt, det er fortsatt god kontroll i Kristiansund, melder Kristiansund kommune.

Forrige fredag valgte kommuneoverlegen å innføre karantene for personer som kom reisende fra fylkene Oslo, Agder, Rogaland, Viken, Vestfold og Telemark, Innlandet og Vestland. Dette kom på toppen av karantene-bestemmelsene som nasjonale myndigheter hadde innført for personer som kom fra utlandet.

– Tiltaket som ble vedtatt for to uker siden vurderes å ha fungert godt. Vi har fortsatt få bekreftede tilfeller av koronavirus i Kristiansund. Blant annet ved å hindre tilreising fra områder med høyere smitte av koronavirus har vi klart å holde smitten nede. Vi driver fortsatt med smittesporing og har ingen utbredt smitte i befolkningen. Jeg velger derfor å forlenge vedtak ytterligere en uke på bakgrunn av at dette har fungert og virker å ha bidratt til å utsette spredningen av covid-19 i Kristiansund, men setter sluttdato 3. april, sier kommuneoverlegen.

Ordfører Kjell Neergaard er godt fornøyd med status i Kristiansund. Han sier at godt og systematisk arbeid har bidratt til gode resultater.

– Vi har jobbet godt for å hindre smitte over en lengre periode. Nå har vi fortsatt få som er bekreftet smittet. Dette er ikke bare flaks, så jeg støtter selvsagt kommuneoverlegen helt og holdent. Vi må fortsette å jobbe som et lag, dette vil kreve noe fra oss alle, sier ordfører Kjell Neergaard.

Her er hele vedtaket fra kommuneoverlegen:

For å forsinke spredning av Covid-19 gjorde kommuneoverlegen fredag 27.03.2020 følgende vedtak, etter smittevernloven § 4-1 første ledd bokstav d:

  1. Alle som ankommer kommunen etter reiser i områdene angitt i punkt 4 ilegges hjemmekarantene i 14 dager etter ankomst.
  2. Personer som er tilreisende fra områder i punkt 4 og som ikke har bolig/bosted i kommunen forbys å oppholde seg i kommunen.
  3. For personer som utvikler sykdom eller symptomer i karanteneperioden, gjelder myndighetens til enhver tid gjeldende føringer for konvertering av karantene til isolasjon.
  4. Vedtaket gjelder følgende områder: Fylkene Oslo, Agder, Rogaland, Viken, Vestfold og Telemark, Innlandet og Vestland.

Unntatt fra disse restriksjonene er:

  • Transittopphold på flyhavn i områdene i punkt 4 regnes ikke som opphold i området.
  • Opphold på plattform/sokkel med påfølgende hjemreise regnes ikke som opphold i områder omtalt i punkt 4.
  • Fører og personell av vare- og passasjertransport unntas fra dette vedtakets karantenekrav. Dette omfatter også personell som er nødvendig for å gjennomføre transporten.
  • Ledelse av virksomheter som er opplistet etter DSB sin definisjon av samfunnskritiske funksjoner gis adgang til å gjøre unntak for eget nøkkelpersonell når dette er strengt nødvendig for å opprettholde forsvarlig drift av kritiske samfunnsfunksjoner. Slike unntak gjøres av virksomhetens ledelse uten involvering av kommunen.
  • Det tillates overnatting på hoteller for personer som ikke har privat bolig/bosted. Personer som ikke er omtalt i bokstav c og d omfattes imidlertid av karantenebestemmelsene.
  • Ansatte i offshorenæringen under adekvat oppfølging av arbeidsgiver.

Personer står fritt til å reise ut av kommunen. Personer står også fritt til å bevege seg mellom kommuner i fylket og mellom fylker som ikke er omtalt i punkt 4. 

Vedtaket har virkning fra 27.03.2020 og gjelder til og med 03.04.20. Vedtaket kan også oppheves på et tidligere tidspunkt i eget vedtak.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrMener du at ÅDT som SVV opererer med er feil? Blir det ikke behov for å utvide Ålesundstunnelene?På Sunnmøre vil ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrTror du det blir enda en KS2-analyse for trinn 1 på Møreaksen? Hvorfor?Lureriet er å forsøke å fremstille det som ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøKorlebis vi bompengeproposisjonen sjå ut, og evt ny KS2?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøOppslaget er knytt til konsekvensen av auka ÅDT i Ålesundstunellane. Og det er SVV som har gitt analysen.
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse