Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Kurt Helge Røsand
Artikkel
01 april 2020 13:05
Del på Facebook
Frank Sve, fylkesleder og gruppeleder i Møre og Romsdal FrP. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Frank Sve, fylkesleder og gruppeleder i Møre og Romsdal FrP. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Debatten går i flykeskommunen om hvilke tiltak som skal gjøres i forbindelse med koronakrisen.

Frank Sve har listet opp flere punkter han mener er viktig for næringslivet i fylket, men synes det tar for lang tid før fylkeskommunen gjør noe.

– Det er NO krisa er for både næringslivet og for våre innbyggjarar, og eg fattar ikkje at det skal vere mulig å framvise slik handlingslammelse når samfunnet faktisk trenger leiarar som reagerar og handler no, og ikkje seinare etter påske, skriver Frank Sve i en e-post.

Frank Sve sier han er fornøyd med tiltakene gjort av regjeringen sammen med Ap, Frp, Sp og SV.

– Eg er svært tilfreds med at regjeringa, AP, FrP, SP og SV i Stortinget har samla seg, handla i lag, og kome med ein god pakke til kommunane og fylka, samt ytterlegare til næringslivet og innbyggjarane, skriver Sve.

Krisen er nå og det må handles nå, og retter seg mot Tove-Lise Torve.

– Korleis trur du det hadde gått, dersom desse partia på Stortinget hadde arbeidd i same tempoet som Møre og Romsdal Fylke?, spør Sve.

– Det hadde ikkje gått, og no må du vise deg som ein fremoverlente leiar Tove-Lise, og eg utfordrar deg til at du kallar inn til eit ekstraordinært Fylkesutvalgsmøte umiddelbart!, forsetter Sve.

Kristin Sørheim viser positive takter og sier at det er mulig å kalle inn til møte med bare en dags varsel.

– Det er eit meget godt forslag, kall inn til møte no, slik at vi får drøfta og vedteke ei bestilling til fylkesrådmannen til ein fylkeskommunal tiltakspakke, med ramme og mulige tiltak som kan skje på kort sikt, skriver Sve.

Sve sier at man jevnlig bør ha slike møter om en krisepakke, slik Stortinget nå jobber. Nå som fylkene får kompensert mye av sine kostnader må også fylket vise at man tar krisen på alvor og kommer med tiltak umiddelbart.

– Å vente med dette til etter påske er rett og slett ikkje akseptabelt, då vil vi risikere at mange selskap alt er konkurs og det er NO vi må handle, skriver Sve.

Frank Sve håper Tove-Lise Torve tar ansvar og kaller inn til ekstraordinært fylkesutvalgsmøte.

– Håpar du tek ansvaret no Tove-Lise, og kallar inn til ekstraordinært Fylkesutvalgsmøte, og at du ikkje kjem med lovverket i handa og «klubbar ned» mitt forslag enda ein gong med bakgrunn i dette, skriver Sve.

I meldingen står det at Frp er klar til å handle og samarbeide om en fylkeskommunal krisepakke. Kristin Sørheim (Sp) er på vei i samme retning, og håpet er at kreftene samles om et krafttak for næringsliv og innbyggere i hele Møre og Romsdal fylke, avslutter Sve.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Takk for at du deler fra en opprivende episode og du har mer enn 100% rett, helseforetaket har ingen problem ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøDet er interessant å lese dei forskjellige parti sine kommentarer i Transport- og kommunikasjonskomiteen si behandling av NTP. Det gir eit ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Rolf Erik PedersenDe demokratiske prosessene har i valg på valg gitt flertall for de partier som er for Møreaksen. Derfor er Møreaksen ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Rolf Erik PedersenPengene til Møreaksen bevilges over statsbudsjettet, pengene er øremerket dette prosjektet og er ikke en pott til fri disposisjon for ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Rolf Erik PedersenDu finner linker her: https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/123132-otroya-fergefri-baner-vei-for-tautratunnelen-20240206I alle disse meningsmålingene er det et stort flertall som ønsker fergefri kryssing av Romsdalsfjorden. I ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Rolf Erik PedersenNæringslivet ønsker Møreaksen. Terje Dyrseth ved Brunvoll gjennomførte en underskriftskampanje FOR Møreaksen: https://www.rbnett.no/naeringsliv/i/JEqxJR/deler-av-naeringslivet-mobiliserer-for-moreaksen-har-doblet-antallet-bedrifter«Nå har næringslivsledere for mer enn 100 virksomheter ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse