Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
09 april 2020 13:51
Del på Facebook
Koronakrisen har ført til at studenter blant annet innen helsesektoren jobber mye mer enn vanlig. Nå fjerner regjeringen maksgrensen for inntekt for enkelte studentgrupper. Foto: Frank May / NTB scanpix
Koronakrisen har ført til at studenter blant annet innen helsesektoren jobber mye mer enn vanlig. Nå fjerner regjeringen maksgrensen for inntekt for enkelte studentgrupper. Foto: Frank May / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen fjerner inntektsgrensen for studenter som jobber i helse- og omsorgssektoren, for å sikre at de beholder stipendet til tross for arbeidsmengden.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

– Koronakrisen har ført til et press på hele helse- og omsorgssektoren. Det betyr at behovet for ekstra arbeidskraft har økt. Vi mener det er urimelig hvis de som stiller opp skal få et økonomisk tap på det, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding.

– Derfor gjør vi denne endringen slik at studentene som bidrar, slipper å bekymre seg over å jobbe for mye til at de får beholde stipendet sitt, sier Asheim.

Gjelder også politistudenter

Tiltaket omfatter også politistudenter som arbeider i politiet eller som melder seg til beredskapsarbeid, samt norske studenter i utlandet som både arbeider i utlandet eller som har returnert for å jobbe i Norge.

Det gjelder også studenter generelt som blir beordret til beredskapsarbeid relatert til koronautbruddet, enten gjennom Heimevernet eller sivilforsvaret.

– Jeg håper at den midlertidige endringen gjør at studenter bidrar det de kan, med den tryggheten om at de ikke vil tape økonomisk på det, sier Asheim.

Lånekassens maksgrense

Koronakrisen har vært til at svært mange studenter jobber ekstra mye, noe som derfor fører til problemer med Lånekassens maksgrense på inntekt.

Lånekassen har våren 2020 en maksgrense for en inntekt på 188.509 kroner for studenter som får støtte gjennom et helt kalenderår.

Grensen er på 471.270 kroner for studenter som mottar støtte i sju måneder eller mindre per kalenderår.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse