Annonse
Annonse
Visningssenteret «LAKSEN» lokalisert til Campus i Kristiansund. Illustrasjon: Måsøval Fiskeoppdrett
Visningssenteret «LAKSEN» lokalisert til Campus i Kristiansund. Illustrasjon: Måsøval Fiskeoppdrett

Måsøval Fiskeoppdrett vil etablere LAKSEN visningssenter i Campus Kristiansund og har sammen med Kristiansund kommune og med god hjelp av lokalt næringsliv, prosjektert et av Norges beste visningssentre!

Unikt kunnskaps- og opplevelsessenter

– Vi vil tilby et unikt kunnskaps- og opplevelsessenter som vil gi presentere fakta om og promotere innovasjon og forskning innen næringen. Det skal gis rom for kritiske spørsmål samtidig som vi vil belyse evnen, og ikke minst viljen, til å jobbe for en bærekraftig utvikling av en viktig næring sier adm. direktør i Måsøval, Asle Rønning.

Styrke næringen, byen og Campus Kristiansund

Partene er opptatt av at visningssenteret skal være representativt for næringen samtidig som det vil styrke byen og Campus Kristiansund. - Dette oppnår vi gjennom godt samarbeid om gode og unike løsninger, sier ordfører Kjell Neergaard som presiserer at Campus Kristiansund er et av de største samfunnsløftene på Nordmøre på flere tiår. - Vi er glade for det gode samarbeidet med Kristiansund kommune, og vil sammen med dem også rette fokus på en spennende næring og de utfordringene vi står overfor, sier Asle Rønning.

Miljø- og utviklingsleder i Måsøval, - Monicha Seternes har vært prosjektleder for satsningen og presiserer at samarbeidet med kommunen og lokasjonen i Campus Kristiansund er viktige suksessfaktorer. Her samles forskningsmiljø, høg- og fagskoletilbud, samt innovasjonsbedrifter innenfor næringen. Kristiansund er en spennende og aktiv by med mange turister fra inn- og utland, og vi forventer et godt besøkt visningssenter.

Stor interesse

Interessen for prosjektet «LAKSEN visningssenter» er stor i Kristiansund, og ved en realisering av senteret vil mange lokale bedrifter innen næringen bidra med sin kompetanse. I tillegg vil senteret tilby gjestene en mulighet til å smake laksen i samarbeid med lokale restauranter, fra helt enkle smaksprøver til gourmetopplevelser. 

Under utarbeidelsen av søknaden og konseptet er det lagt vekt på kunnskapsformidling og et deltakende publikum. En profesjonell formidling sikres gjennom et samarbeid med Nordmøre Museum, og vi vil benytte digitale og tekniske løsninger i kombinasjon med guidet omvisning. Som en av pionerene i næringen vil Måsøval fortelle historien og utviklingen av næringen, men hovedfokuset vil være kunnskapsformidling om dagens produksjon, innovasjon og forskning.

Framoverlent opplevelse og aktive deltagere

– Vi har sammen med konsulentfirmaet apoint i Kristiansund og konseptutviklingsfirmaet Mediafarm jobbet frem et spennende og unikt visningssenter. Et besøk i senteret skal være en framoverlent opplevelse hvor de besøkende ikke skal være betraktere. De skal være deltagende ved at vi inviterer dem inn i diskusjoner om næringen, utfordringer og fremtiden, sier Seternes videre.

De besøkende vil få utlevert et digitalt «lakseegg» av resirkulert havplast som de vil ta ansvar for under besøket. Egget vil være tilpasset besøksgruppen og gi føringer på språk og innholdet i reisen gjennom LAKSEN og vil åpne opp og gi tilgang til spennende og interaktive opplevelser som gir kunnskap om næringen. 

Visningslokaliteter utenfor Kristiansund

Visningslokalitetene utenfor Kristiansund ligger i le for været og turen ut til laksen i merdene vil foregå i el-rib. Gjestene vil få en unik naturopplevelse uten forstyrrende motorlyd! 

Det er mange populære turistattraksjoner i regionen og visningsturene kan f.eks. kombineres med en tur ut til Atlanterhavsveien eller Den knøttlille øya Grip som en gang var Norges minste kommune, har landets minste stavkirke og verdens minste brannbil.

Realisering av LAKSENS visningssenter forutsetter at Måsøval Fiskeoppdrett får positivt svar på sin søknad om visningstillatelse som er til behandling i Fiskeridirektoratet.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte