Annonse
Annonse

Skibsplast 500 HT, lansert i 1984,  ble en populær modell. (Brosjyrebilde)Skibsplast 500 HT, lansert i 1984, ble en populær modell. (Brosjyrebilde)

Båtmarkedet har tatt seg opp i år, hvor det oppfordres til Norgesferie. Blant de brukte båtene finnes det mange attraktive Skipsplast-modeller.

Skibsplast har vært en av de sentrale produsentene av fritidsbåter i Norge. Bedriften ble startet i 1957 da Roar Skibsrud så et marked for utvikling og produksjon av fritidsbåter i glassfiberarmert plast for påhengsmotorer. Det ble inngangsporten for vanlige familier å kunne skaffe seg en hyttebåt. Gjennom mer enn 50 år har Skibsplast levert mange populære modeller, de aller fleste designet og utviklet av Roar Skibsrud. Han bygde også formene til disse båtene.

Skibsplast lyktes med å finne sin egen stil og design. Båtene kjennetegnes med flotte, tidløse linjer, en praktisk, familievennlig innredning og gode sjøegenskaper. Skipslastskrogene hadde en skarpere baugprofil med en mer moderat V-bunn ved akterenden. Det gav en god drivstofføkonomi med en myk gange ved marsjfarter på 18-25 knop og en god stabilitet ved stilleligge.

Skibsplast 490 med vindskjerm (VS) fra slutten av 1980-tallet. (Brosjyrebilde)Skibsplast 490 med vindskjerm (VS) fra slutten av 1980-tallet. (Brosjyrebilde)

Skipsplast 490 VS og 490 HT ble lansert i 1982. Hardtop-versjonen ble en av de mest solgte modellene. Den ble produsert i nesten 20 år.  Roar Skibsrud helt til høyre på bildet. (Brosjyrebilde)Skipsplast 490 VS og 490 HT ble lansert i 1982. Hardtop-versjonen ble en av de mest solgte modellene. Den ble produsert i nesten 20 år.  Roar Skibsrud helt til høyre på bildet. (Brosjyrebilde)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte