fbpx
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
03 juli 2020 11:00
Leder i SVs lokallag i Kristiansund, Line Karlsvik, mener det er Nordmøres tur til å få 1.kandidaturet på Møre og Romsdal SVs fylkesliste. Karlsvik jobber til daglig som advokat i Advokatfirmaet Velund & Co. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Leder i SVs lokallag i Kristiansund, Line Karlsvik, mener det er Nordmøres tur til å få 1.kandidaturet på Møre og Romsdal SVs fylkesliste. Karlsvik jobber til daglig som advokat i Advokatfirmaet Velund & Co. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

14. november 2020  vil det være klart hvem som innstilles på topp i Møre og Romsdal SV.  Leder i SVs lokallag i Kristiansund, Line Karlsvik, mener det er Nordmøres tur til å få 1. kandidaturet på Møre og Romsdal SVs fylkesliste.

Kristiansund SV innstiller Line Karlsvik på topp

SV er et feministisk parti og bør derfor ha en kvinne på topp. Det bør heller ikke være noe i veien for at en kvinne har både 1. og 2. plass på en slik liste, uttaler lokallaget.

Viggo Jordahl i Kristiansund SV peker også på at det er minst ni perioder og 40 år siden Nordmøre hadde toppkandidaten. 

Liste over SVs toppkandidater siden 1985

  • 1985: Terje Kjøde (Sunnmøre)
  • 1989: Marie L. Widnes
  • 1993: Marie L. Widnes
  • 1997: Thor W. Bjørlo
  • 2001: Bjørn Jacobsen
  • 2005: Bjørn Jacobsen
  • 2009: Ingrid Opedal
  • 2013: Ingrid Opedal
  • 2017: Yvonne Wold

Kristiansund SV  foreslår Line Karlsvik på 1. plass og Marit Aklestad på 2. plass. 

Line Karlsvik om sitt kandidatur

Line Karlsvik, leder i Kristiansund SV har vært aktiv i valgkamparbeid for SV siden 2007 og har vært lokallagsleder i 10 år. Hun har også vært medlem av – og nestleder av fylkesstyret i til sammen fem år.

Hun var direktevalgt landsstyrerepresentant (av 6 totalt) i forrige periode og ble valgt som vara på forrige landsmøte. Hun er for tiden inne som fast nå. 

I perioden 2011–2015 var hun fast medlemmedlem av regional- og næringsutvalget.  I dag er hun 1. vara til fylkestinget og fast medlem i kultur, næring og folkehelseutvalget på fylket

Karlsvik er fast representant i bystyret i Kristiansund fra 2015 og var leder i hovedutvalg for skole, barnehage og kultur i forrige periode. I dag er hun medlem i nærings- og omstillingsutvalget i kommunen. Hun er også i tillegg kvinnepolitisk kontakt i fylket, og har vært dette de siste fem årene. Line sitter også i kvinnepolitisk nettverk i SV.

Hvorfor ønsker du å stå på topp i Møre og Romsdal SV til stortingsvalget i 2021, Line Karlsvik?

Jeg har lang og bred politisk erfaring og kan skape bred oppslutning om partiet. Jeg har også god kontakt og gode relasjoner til sentralorganisasjonen og vår egen stortingsgruppe og er sterkt motivert til å bidra til et godt valg for SV i 2021.

Siden jeg opprinnelig er tilflytter, føler jeg at jeg ser fogderistriden i Møre og Romsdal med litt mer objektive øyne. Det er en viktig egenskap for politikere i et fylke som er nødt til å ta alle deler av fylket på alvor. Derfor er det viktig at alle deler av fylket er representert på lista.

Førstekandidat allerede innstilt av valgkomiteen

Den 29. juni opplyste NRK Distrikt – link til radioreportasje (01:10 ut i sendinga), at nominasjonsnemnda i Møre og Romsdal SV har foreslått Kim Thoresen-Vestre fra Molde som fylkespartiets førstekandidat til stortingsvalget til neste år. Lista er sendt til partiets lokallag. Den nåværende 1.kandidaten til SV, Yvonne Wold, har sagt nei til gjenvalg.

– I følge Viggo Jordahl er det minst ni perioder og 40 år siden siden Nordmøre hadde toppkandidaten i Møre og Romsdal SV. Er det noe som nominasjonsnemda i SV legger til vekt i nominasjonsprosessen, leder av nominasjonsnemnda i Møre og Romsdal SV, Nina Grøndahl?

 I forslaget sitt har nominasjonskomiteen lagt vekt på innspill vi har fått fra lokallaga og fra SU.

– I følge Kristiansund SV går dere ut offentlig med forslag til 1. kandidat seks uker før innspillsfristen for lokallagene den 20. august, som er mot tidligere praksis. Har dere noen kommentar til hvorfor denne publiseres så tidlig og ikke etter innspillsfristen den 20. august?

Det at vi publiserte førstekandidaten såpass tidlig er at vi ønsker en brei og åpen debatt om stortingsvalget. Etter en runde i nominasjonskomiteen og klarsignal fra lederen i Møre og Romsdal SV, Bjørn Jacobsen bestemte vi oss for å publisere de øverste. Vi har mange gode kandidater og vi mener at offentliggjøring vil bidra til økt diskusjon og mer publisitet.

– Kristiansund SV sier SV er et feministisk parti og bør stille med en kvinne på topp. De mener også at det heller ikke er i veien for å stille en kvinne både på 1. og andre plass. Har du og nominasjonsnemnda noen kommentar til det?

SV er et feministisk parti, ved det to siste stortingsvalgene hadde M&R SV kvinner på topp, Ingrid Opedal i 2013 og Yvonne Wold i 2017.

Nominasjonsprosessen er en brei og demokratisk prosess. Nominasjonskomiteen satte opp forslaget til liste etter at lokallaga og enkeltpersoner hadde kommet med sine innspill. Vi hadde et luksusproblem i og med at vi hadde mange sterke navn og flere som ville stå øverst på lista. Komiteen hadde en fin diskusjon og kom fram til ei liste som alle i komiteen var enige i. Det var mange hensyn å ta i tillegg til kjønn; alder, etnisitet, fogderi, legning.

Ved dette stortingsvalget har vi foreslått en kandidat på førsteplass som fyller flere av kriteriene SV ønsker å løfte fram og som i tillegg ble foreslått av flere lokallag, Kim Thoresen-Vestre fra Molde.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Siste kommentarer

Marius Ibs Øien-Hansen 5 timer siden «Gisle» ved Kvalvåg våren 1949
Otto Øien var kaptein på Gisle.
Hydrogen er enormt energikrevende å produsere så det er stort sett for å forsvare mer vindkraftutbygging det ivres for Hydrogenproduksjon.
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte