fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
07 juli 2020 10:08
USAs utenriksminister Mike Pompeo sier landet vurderer forbud mot den kinesiske videoappen TikTok, på bakgrunn av anklager om at Kina kan bruke appen til å overvåke brukerne. Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix
USAs utenriksminister Mike Pompeo sier landet vurderer forbud mot den kinesiske videoappen TikTok, på bakgrunn av anklager om at Kina kan bruke appen til å overvåke brukerne. Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utenriksminister Mike Pompeo sier USA vurderer å forby flere kinesiske apper på bakgrunn av anklager om at Kina bruker dem til å overvåke brukere.

Blant appene det gjelder, er den svært populære video-appen TikTok. India har allerede forbudt appen og vist til bekymring rundt sikkerhet og personvern, mens det er meldt om at flere land vurderer lignende tiltak.

På spørsmål om USA bør vurdere å forby kinesiske apper, spesielt TikTok, svarte Pompeo at Trump-administrasjonen «tar dette svært seriøst, og vi ser på det».

– Med tanke på kinesiske apper på folks mobiltelefoner, kan jeg forsikre deg om at USA kommer til å ta riktig avgjørelse denne gangen også. Jeg vil ikke komme presidenten i forveien, men det er noe vi vurderer, sa Pompeo.

Ifølge utenriksministeren har USA etter lang tids arbeid gjort stor fremgang i arbeidet med «problematisk» kinesisk teknologi i infrastruktur.

Selskap ut av Hongkong

TikTok sa tidligere tirsdag at appen vil trekke seg ut av Hongkong, etter innføringen av Kinas nasjonale sikkerhetslov for regionen.

Den retter seg mot handlinger som kinesiske myndigheter mener kan splitte Kina og undergrave statsmakten, samt terrorhandlinger og annen oppførsel som truer nasjonal sikkerhet. Dermed kan aktivister som vil ha uavhengighet eller autonomi, straffes for sine meninger.

Kina har fått mye kritikk for den nye loven. Blant annet ba 27 land, inkludert Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Norge, Beijing revurdere loven.

Orwell-sammenligning

Pompeo rettet tidligere skarp kritikk mot tiltak for å sensurere aktivister, skoler og biblioteker i Hongkong under sikkerhetsloven, som han mener ligner overvåkingssamfunnet beskrevet i George Orwells roman «1984».

Myndighetene i finansmetropolen har beordret skoler til å fjerne bøker som er inne til gjennomgang under den nye loven. Biblioteker i Hongkong sier de fjerner bøker skrevet av en håndfull demokratiaktivister fra hyllene.

– Selv om blekket knapt er tørt på den undertrykkende nasjonale sikkerhetsloven, har lokale myndigheter – i en orwelliansk manøver – nå etablert et nasjonalt sikkerhetskontor for den sentrale regjeringen, begynt å fjerne bøker som er kritiske til kommunistpartiet fra hyllene, forbudt politiske slagord, og tvunget skoler til å drive sensur, sa Pompeo.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Siste kommentarer

Marius Ibs Øien-Hansen 4 timer siden «Gisle» ved Kvalvåg våren 1949
Otto Øien var kaptein på Gisle.
Hydrogen er enormt energikrevende å produsere så det er stort sett for å forsvare mer vindkraftutbygging det ivres for Hydrogenproduksjon.
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte