fbpx
Annonse
Annonse
Slik ser det normalt ut når en isbryter kjører inn i isen. Avbildet er skipet KV Svalbard. Illustrasjonsfoto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix.
Slik ser det normalt ut når en isbryter kjører inn i isen. Avbildet er skipet KV Svalbard. Illustrasjonsfoto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix.

Forskningsskipet Kronprins Haakon er sendt til reparasjon for tredje gang på ett år. Saken kan nå få en ny runde i retten.

Skipet som er en såkalt isbryter, ble bygd i Italia og sto ferdig i 2017, skriver NRK.

I juli 2019 måtte skipet avbryte sitt første tokt i Arktis etter at skroget ble påført skader etter møte med isen, som den egentlig er bygd for å tåle. Det ble i ettertid avdekket at ismalingen, som skal beskytte skroget, var feil påført av Italienerne.

Både før og etter skipets første tokt, tok Havforskningsinstituttet det Italienske verftet Fincantieri til retten. Først med en privat rettssak i 2018 for å løse flere konflikter, så til Oslo tingrett i 2019.

I begge rundene vant partene fram på noen punkter hver.

Nå sier direktør i rederiavdelingen til Havforskningsinstituttet, Per Nieuwejaar, at de fremdeles ikke er enig i alle konfliktene.

– Vi er inne i en prosess der vi lukker flere av garantisakene. Utfallet er ikke gitt, men forhåpentligvis blir vi enige om et sluttoppgjør, sier Nieuwejaar.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte