Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
24 juli 2020 09:37
Del på Facebook
President Donald Trump sliter tungt på meningsmålingene, også de som er utført av favorittkanalen Fox News i USA. Foto: AP / NTB scanpix
President Donald Trump sliter tungt på meningsmålingene, også de som er utført av favorittkanalen Fox News i USA. Foto: AP / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

President Donald Trump ligger langt bak demokratenes utfordrer Joe Biden på stadig flere meningsmålinger, under fire måneder før valget i USA.

Trump har nå mistet ledelsen i tre viktige delstater, viser tre ferske meningsmålinger den amerikanske presidentens favorittkanal Fox News har foretatt.

Biden leder med 49 prosent mot 40 prosent for Trump i Michigan, der Trump vant med liten margin i 2016, ifølge én måling.

I Pennsylvania støtter 50 prosent av de spurte Biden, mens 39 prosent gir sin støtte til Trump. I denne delstaten tapte Hillary Clinton mot Trump med mindre enn 45.000 stemmer i 2016.

Fordelingen går enda mer i disfavør for Trump i Minnesota.

Klart bak

Et gjennomsnitt av de åtte siste landsdekkende meningsmålingene i USA, utført av RealClearPolitics , gir også Biden et klart forsprang med 49,6 prosent mot 40,9 prosent til Trump.

Dette er i samsvar med den siste landsdekkende målingen utført for Fox News 19. juli, der styrkeforholdet var 49 mot 41 i Bidens favør.

Mange amerikanere er lite imponert over Trumps håndtering av koronakrisen, som har kastet over 30 millioner mennesker ut i arbeidsledighet i USA.

Rasende Trump

Trump ble rasende over den siste landsdekkende Fox-målingen og kalte den «fake news» under et intervju med TV-kanalens programleder Chris Wallace sist søndag.

– Jeg taper ikke, for dette er uriktige meningsmålinger, sa Trump.

Trump hevdet videre at Bidens forsprang på målingen kunne forklares med at meningsmålerne hadde oppsøkt for få republikanere.

Tar feil

– Uansett hvem som utfører Fox-målingene, så er de blant de verste. De tok helt feil i 2016, og de har tatt helt feil i hver eneste måling jeg har sett, sa Trump.

En rekke andre målinger utført for store mediehus som New York Times viser imidlertid også at Trump har mistet forspranget i vippestater som Wisconsin, Florida, Arizona og North Carolina. Også dette avviser han imidlertid selv.

– Våre egne målinger viser at jeg leder i samtlige vippestater, sa han i intervjuet med Wallace.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøFordi du hater ferger, betyr det ikke at alle andre gjør det! Og hva vet du om hva andre trenger ...
@Bengt G ErikssonTror ikke han sikter til hvordan dere har det i partiet og oppfatter det selv men mer mot politiske resultater. ...
@Anne Mari SandshamnFerger er ikke noen kjærkommen pause, men et utidig heft for nesten alle. Det er grotesk egoistisk å påtvinge alle ...
@Terje SundsbøFordi ferger ER og blir er kjærkommen pause  for de fleste, og de aller fleste trailerer legger inn pålagte hvilepauser ...
Vidar Hölm 15 timer siden Selvfølgelig trenger vi Nordmørslista!
Bygningsmasse på Hjelset er nedskalert med ca 60 000 kvadratmeter fra opprinnelig planlagt. Det er en katastrofe. En katastrofe som ...
Hei!Du starter med at du ikke flagger noe politisk syn, men det gjør du jo, selvfølgelig. Du sier at krydderet ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte