Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
25 juli 2020 05:40
Del på Facebook
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 25. juli.

Kjell Elvis har satt ny verdensrekord i Elvis-synging

52 år gamle Kjell Elvis har kontinuerlig sunget Elvis-sanger på Scotsman i Oslo siden torsdag morgen. Klokken 03.11 natt til lørdag satte han ny verdensrekord. Kjell Evis tangerte den 16 år gamle eksisterende rekorden da han passerte 43 minutter, 11 minutter og 11 sekunder med kontinuerlig framføring av Elvis-låter.

Målet til Kjell Elvis er å synge i 50 timer og 50 minutter, noe som betyr at han skal fortsette å synge fram til lørdag formiddag.

Kvinne funnet død på hotell i Ålesund

En kvinne ble fredag kveld funnet død på et hotell i sentrum av Ålesund. Politiet har startet etterforskning. Kvinnen i 60-årene ble funnet død i bunnen av en trapp på hotellet, melder Møre og Romsdal politidistrikt. Politiet ble varslet av hotellets ansatte.

Ingen er pågrepet eller siktet i saken, og det er for tidlig å si om det har skjedd noe kriminelt.

Mann stukket med kniv i Skien

En mann ble sent fredag kveld knivstukket i en leilighet i sentrum av Skien. Politiet har pågrepet to mistenkte i saken. Politiet fikk beskjed om hendelsen klokken 23.30 og rykket ut til en leilighet i sentrum av byen.

I leiligheten fant politiet en skadd mann som ble tatt vare på av ambulansepersonellet og deretter kjørt til sykehus. Skadeomfanget er ukjent. To personer er pågrepet.

Flypassasjerer slipper karantene

Et SAS-fly fra Alicante landet på Oslo lufthavn før midnatt. De 160 passasjerene slipper dermed å gå i karantene. Etter den opprinnelige planen skulle flyet fra Alicante lande på Gardermoen klokka 0.10 natt til lørdag – altså ti minutter etter at Spania går over i rød kategori, men flyet klarte å lande på flyplassen klokken 23.51.

Et Norwegian-fly fra Malaga hadde noe bedre tid på seg, men klarte også kappløpet med tiden og landet allerede klokken 23.37.

Kinas konsulat stengt

Det kinesiske konsulatet i Houston i Texas er blitt stengt, i tråd med ordren fra Trump-administrasjonen, bekrefter utenriksdepartementet i Washington. Lokale medier i Houston melder om at amerikanske tjenestemenn gikk inn i bygningen like etter at stengefristen utløp.

USA beordret konsulatet stengt, begrunnet med at ansatte blant annet fortalte kinesiske forskere hvilken type informasjon de skulle stjele fra en forskningsinstitusjon i Texas, hevder Washington. Kina har svart med å beordre det amerikanske konsulatet i Chengdu stengt. Personellet der blandet seg inn i Kinas indre anliggender, hevder Beijing.

Ny smitterekord i USA

For andre dag på rad har USA registrert over 70.000 nye koronasmittede i en 24-timersperiode. Med 73.795 nye tilfeller siste døgn har USA nå totalt 4,1 million påviste koronatilfeller.

Det viser en oversikt som Johns Hopkins-universitetet oppdaterer kontinuerlig. Oversikten viser også at det var 1.157 koronarelaterte dødsfall i USA siste døgn, noe som bringer det totale dødstallet til 145.324.

Flere påkjørt i Sverige

Flere personer ble skadd da de ble påkjørt av en drosje i sentrum av Borlänge i Sverige. Tre personer ble sendt til sykehus. En av dem er alvorlig skadd, opplyste politiet i natt.

Mannen som kjørte drosjen, antas å ha kjørt på folkemengden med vilje og han ble pågrepet på stedet, mistenkt for drapsforsøk.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrJernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de behandles likt?
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får alliere deg med Sve og Frp når det gjeld miljøpolitikk.  Symboltunge som dei er.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse