Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
25 juli 2020 22:55
Del på Facebook
Dan Peter Ulvestad jubler etter å ha utlignet for Kristiansund i sluttminuttene av eliteseriekampen mot Brann. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Dan Peter Ulvestad jubler etter å ha utlignet for Kristiansund i sluttminuttene av eliteseriekampen mot Brann. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brennhete Gilbert Koomson så ut til å ha gitt Brann seieren mot KBK, men gjestenes kaptein Dan Peter Ulvestad berget 1–1 etter et cornertrekk.

Christoffer Aasbak slo i det 87. minutt hjørnesparket mot lengste stolpe, der Bendik Bye hadde rygget seg fri slik at han kunne nikke kontrollert tvers over målgården. Fra kloss hold satte Ulvestad foten på ballen og utlignet.

– Det var på tide! Jeg har ventet litt på det, for det var over et år siden sist jeg scoret, sa Ulvestad til Eurosport.

Noen minutter tidligere ble Aasbak og Ulvestad lurt av Koomson da han satte inn 1–0 for hjemmelaget.

Scoringen i det 73. minutt var av det severdige slaget. Vegard Forren hadde ballen på egen halvdel, og KBK-forsvaret var tilsynelatende i full balanse. Da langpasningen kom, satte Koomson kursen mellom Ulvestad og Aasbak. Med en utsøkt førsteberøring tok han den forbi dem, og fra spiss vinkel knallet han den i nettet mellom Serigne Mor Mbaye og stolpen.

Det var 25-åringens sjuende mål for sesongen. Han har vært brennhet den siste tiden og sto igjen bak mye av det Brann skapte. Han var ikke langt fra å bli tomålsscorer litt senere, men da avverget Mbaye.

– Ett poeng på Brann stadion er solid. Vi gamblet litt på slutten, og det er en herlig følelse at vi scoret det siste målet. Det forteller om at det er guts og mentalitet i dette laget. Vi gir oss aldri, sa KBK-trener Christian Michelsen til Eurosport.

Med seier i det som ganske lenge var en dørgende kjedelig kamp, men som etter hvert ble brukbar lørdagsunderholdning, ville Brann klatret til 3.-plass. I stedet blir laget værende på 7.-plass, tre poeng og ett trinn foran KBK.

Skuffet trener

– Vi skulle ha kontrollert inn da vi tok ledelsen, men det ble for mange dødballer. Det er tungt å ryke på den måten. De er tøffe på dødball, og vi glapp i sonen på bakerste stolpe, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport.

Brann fikk sterk støtte fra de 200 tilskuerne underveis, men ble buet av banen. Den pressede treneren avslo å kommentere sin egen framtid.

Kampens første høydepunkt kom i det 52. minutt, da Petter Strand løftet ballen i bakrom og fant Daouda Bamba, som viste ypperlig teknikk da han i samme bevegelse vendte og avsluttet på volley. Mbaye i gjestemålet viste keeperspill av høy klasse da han avverget.

Etter en time var det gjestenes tur. Da fikk Bendik Bye et langt framspill, men Forren tvang ham tilsynelatende for langt ut på siden til at det var lovende skuddposisjon. Bye ga blaffen i det og fyrte fra spiss vinkel av et skudd som føk over hodet på Håkon Opdal og traff tverrliggeren før ballen spratt ut.

Den siste halvdelen ble langt mer severdig enn den første på Brann stadion.

Liv på tribunen

Første omgang bød knapt på sjanser eller underholdning, og den største prestasjonen var at de få Brann-tilhengerne som fikk lov å overvære kampen greide å skape så mye stemning.

Etter et kvarter kom Amer Ordagic og Koomson til avslutninger i KBK-feltet etter et hjørnespark, men begge skuddene ble blokkert.

Koomson kom litt senere til en ny avslutning som havnet i en motstanderkropp, og i det 36. minutt nikket Vegard Forren rett utenfor etter en ny cornervariant. Gjestenes beste mulighet før pause var Amin Askars halvvolleyforsøk som gikk høyt over.

Tidlig i 2. omgang førte en dårlig utført Brann-corner til at Amahl Pellegrino fikk en god kontringsmulighet, og Ruben Kristiansen pådro seg gult kort da han stoppet den.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøEg tar det for gitt at du har lest Klimautvalet sine 9 siderrs rapport om samferdsel. Der står det i ...
Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøJa det er Stortinget sitt privilegium å sette inn tiltak slik at Noreg når sine klimamål. Og det er ikkje ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Hans-Peter KaaresenSamferdsel prioriteres først av alt hos fylkespolitikerne – gratis ferge før skoler. Uten Møreaksen må fylket fortsatt drifte 2 ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrMiljøvennlig mobilitet betyr tilrettelegging for elbiler i distriktene – hvor offentlige transportmidler aldri kan bli et tilfredsstillende alternativ, verken økonomisk ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDet er Stortinget sitt privilegium å prioritere, herunder også hvordan de vil forsøke å nå klimamål. Slik som å redusere ...
Hans-Peter Kaaresen 17 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse