fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
29 juli 2020 20:07
Sandefjord jubler etter at Sivert Gussiås sendte laget i ledelsen mot Kristiansund onsdag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Sandefjord jubler etter at Sivert Gussiås sendte laget i ledelsen mot Kristiansund onsdag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KBK slet lenge med å svare mot Sandefjord i Eliteserien onsdag, men tre raske scoringer sikret 3–1 og tre poeng til nordmøringene.

Dermed snur KBK de siste runders dårlige trend. Med kun to poeng på fire kamper kan dagens seier bety mye for de mørkeblå.

De måtte derimot slite for å vinne. Sivert Gussiås sendte gjestene i ledelsen allerede etter fem minutter, og til tross for stort press tok det tid før hjemmelaget snudde. Men da innbytter Bendik Bye fant nettmaskene i det 72. minutt løsnet det. Olaus Skarsem sikret ledelsen tre minutter senere før Amahl Pellegrino la på til 3–1 sju minutter før full tid.

Dermed henger KBK med i medaljekampen.

– Vi føler når vi er så nærme så lurer man på om det er den dagen da stang ut blir stang ut. Men vi vet vi er et lag som står helt ut. Utligningen og 2–1-målet blir en befrielse, sa trener Christian Michelsen til Dplay etter kampen.

Tidlig mål

Gjestene gikk noe overraskende tidlig i ledelsen i Kristiansund. Ett skudd fra Emil Pálsson gikk via to Kristiandund-spillere før ballen til slutt traff Sivert Gussiås' legg. Han greide å få såpass kontroll på ballen at han kunne vippe den over keeper Eirik Holmen Johansen og i nettet.

– Mål er mål og det er fantastisk å score, sa Gussiås i pausen.

Resten av omgangen tok KBK mer og mer over og hadde flere små og store muligheter før pause. Blant annet var Aasbak nær ved sette et innlegg i mål. Sandefjord-keeper Jacob Storevik misberegnet noe, men greide å få fingrene på ballen.

Innbyttermål

Hjemmelaget fortsatte presset fra starten av andre omgang, men slet med å finne veien til nettmaskene.

Etter 67 minutt sendte trener Christian Michelsen inn Bendik Bye for Sondre Sørli. Bye takket for muligheten og smalt ballen i nettet etter under fem minutter på banen. Etter samspill med Liridon Kalludra fikk han ballen like innenfor sekstenmeteren og tuppet ballen i hjørne.

Da løsnet det plutselig for hjemmelaget. Tre minutter senere, med kvarteret igjen på klokka, kunne Skarsem lime ballen i krysset fra 20 meters hold. Dermed var kampen snudd.

– Ser det er ledig i krysset og da var det bare å sette den. Det var på tide å få puttet ballen for KBK, sa han etter kampen.

Det gikk ikke mer enn ti minutter før storscorer Amahl Pellegrino doblet ledelsen. Han dro seg inn i sekstenmeteren og skjøt ballen i mål via Sandefjords Martin Kreuzriegler. Ballen hadde retning for mål, men østerrikerens berøring gjorde keeper Storevik sjanseløs.

Dermed endte kampen 3–1 til KBK.

– Tre enkle mål

Sandefjord så altså lenge ut til å fortsette en god trend. Etter å ha gått på fem strake tap kom de til Nordmøre med to seiere på de tre siste kampene. Med dagens sluttresultatet holder de seg derimot på 13.-plass i Eliteserien, men har kun fem poeng opp til KBK på 6.-plass.

– Vi har ikke vår beste dag og spiller ikke den fotballen vi vil. Vi slipper inn tre enkle mål, sa Sander Moen Foss til Eurosport etter kampen.

– Vi får ikke til vårt spill og er ikke gode nok defensivt, sa han.

Også trener Marti Cifuentes var misfornøyd etter kampen.

– De vinner fortjent. Hvis vi spiller bra kan vi vinne, men ikke når vi spiller som i dag, sa han til Eurosport.

De reiser til Stavanger for å møte Viking søndag, mens Sandefjord tar imot Molde.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Siste kommentarer

Jeg støtter dette oppropet.
Jeg støtter oppropet. 
Lars Svein Valderhaug 2 dager siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Terje SundsbøBetyr det at du går bort ifra gårsdagens uttalelse:«Slike anklager om juks og korrupsjon i Statens Vegvesen mener jeg vi ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Lars Svein ValderhaugJeg sier jo at du ikke anklager noen for korrupsjon, heller ikke Statens vegvesen. Hvorfor bringer du da korrupsjon inn ...
Lars Svein Valderhaug 2 dager siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Terje SundsbøLær deg logikk og å lese, Sundsbø! Jeg sier at jeg ikke anklager STATENS VEGVESEN for korrupsjon, din kverulant! Men ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
@Lars Svein ValderhaugDu nevner korrupsjon hele 8 ganger i ditt avisinnlegg. Og du har nevnt korrupsjon minst 7 ganger i dine kommentarer ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 188 comments
  • Lars Svein Valderhaug 126 comments
  • Lama Vik 37 comments
  • Jan Rune Haukvik 30 comments
  • Vidar Hölm 28 comments
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte