Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
29 juli 2020 20:07
Del på Facebook
Sandefjord jubler etter at Sivert Gussiås sendte laget i ledelsen mot Kristiansund onsdag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Sandefjord jubler etter at Sivert Gussiås sendte laget i ledelsen mot Kristiansund onsdag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KBK slet lenge med å svare mot Sandefjord i Eliteserien onsdag, men tre raske scoringer sikret 3–1 og tre poeng til nordmøringene.

Dermed snur KBK de siste runders dårlige trend. Med kun to poeng på fire kamper kan dagens seier bety mye for de mørkeblå.

De måtte derimot slite for å vinne. Sivert Gussiås sendte gjestene i ledelsen allerede etter fem minutter, og til tross for stort press tok det tid før hjemmelaget snudde. Men da innbytter Bendik Bye fant nettmaskene i det 72. minutt løsnet det. Olaus Skarsem sikret ledelsen tre minutter senere før Amahl Pellegrino la på til 3–1 sju minutter før full tid.

Dermed henger KBK med i medaljekampen.

– Vi føler når vi er så nærme så lurer man på om det er den dagen da stang ut blir stang ut. Men vi vet vi er et lag som står helt ut. Utligningen og 2–1-målet blir en befrielse, sa trener Christian Michelsen til Dplay etter kampen.

Tidlig mål

Gjestene gikk noe overraskende tidlig i ledelsen i Kristiansund. Ett skudd fra Emil Pálsson gikk via to Kristiandund-spillere før ballen til slutt traff Sivert Gussiås' legg. Han greide å få såpass kontroll på ballen at han kunne vippe den over keeper Eirik Holmen Johansen og i nettet.

– Mål er mål og det er fantastisk å score, sa Gussiås i pausen.

Resten av omgangen tok KBK mer og mer over og hadde flere små og store muligheter før pause. Blant annet var Aasbak nær ved sette et innlegg i mål. Sandefjord-keeper Jacob Storevik misberegnet noe, men greide å få fingrene på ballen.

Innbyttermål

Hjemmelaget fortsatte presset fra starten av andre omgang, men slet med å finne veien til nettmaskene.

Etter 67 minutt sendte trener Christian Michelsen inn Bendik Bye for Sondre Sørli. Bye takket for muligheten og smalt ballen i nettet etter under fem minutter på banen. Etter samspill med Liridon Kalludra fikk han ballen like innenfor sekstenmeteren og tuppet ballen i hjørne.

Da løsnet det plutselig for hjemmelaget. Tre minutter senere, med kvarteret igjen på klokka, kunne Skarsem lime ballen i krysset fra 20 meters hold. Dermed var kampen snudd.

– Ser det er ledig i krysset og da var det bare å sette den. Det var på tide å få puttet ballen for KBK, sa han etter kampen.

Det gikk ikke mer enn ti minutter før storscorer Amahl Pellegrino doblet ledelsen. Han dro seg inn i sekstenmeteren og skjøt ballen i mål via Sandefjords Martin Kreuzriegler. Ballen hadde retning for mål, men østerrikerens berøring gjorde keeper Storevik sjanseløs.

Dermed endte kampen 3–1 til KBK.

– Tre enkle mål

Sandefjord så altså lenge ut til å fortsette en god trend. Etter å ha gått på fem strake tap kom de til Nordmøre med to seiere på de tre siste kampene. Med dagens sluttresultatet holder de seg derimot på 13.-plass i Eliteserien, men har kun fem poeng opp til KBK på 6.-plass.

– Vi har ikke vår beste dag og spiller ikke den fotballen vi vil. Vi slipper inn tre enkle mål, sa Sander Moen Foss til Eurosport etter kampen.

– Vi får ikke til vårt spill og er ikke gode nok defensivt, sa han.

Også trener Marti Cifuentes var misfornøyd etter kampen.

– De vinner fortjent. Hvis vi spiller bra kan vi vinne, men ikke når vi spiller som i dag, sa han til Eurosport.

De reiser til Stavanger for å møte Viking søndag, mens Sandefjord tar imot Molde.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrJeg stoler på ditt referat. Eller er det noe viktig du har utelatt? På samme måte har det også vært ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDu har to alternativ: meld deg inn i fb gruppa, eller be SVV om å få ein kopi av ppt.-presentasjonen ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrPå samme måte har det også vært forslag om å flytte fergeleiet bort fra sentrum av Molde. Det blir nok ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøSVV har hatt oppstartsmøte med Vestnes kommune det dei skal oppgradere kaianlegget på Furneset, inkludert trinn 2 der kai nummer ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDu er klar over at du linker til en internettside som krever medlemskap hos Facebook? Altså ikke åpen tilgjengelig for ...
Bjørn Arild Reed Jacobsen 9 timer siden Framtidens teknologi med Møreaksen
@Terje SundsbøTerje Sundsbø, du har en tendens til å komme meg i forkjøpet . Skulle akkurat til å stive det samme ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse