fbpx
Annonse
Annonse
Cruiseskipet Seadream 1, fra Seadream Yacht Club, eid av Atle Brynestad. Her er skipet på vei ut av Ålesund. Arkivfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Cruiseskipet Seadream 1, fra Seadream Yacht Club, eid av Atle Brynestad. Her er skipet på vei ut av Ålesund. Arkivfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Verken mannskap eller passasjerer på cruiseskipet Seadream 1 i Bodø Havn får gå i land. I morgentimene virustestes 85 besetningsmedlemmer.

– Ingen har noen symptomer på sykdom. Dette er et føre-var-prinsipp som gjør at vi skal teste mannskapet, sier smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen i Bodø kommune til Avisa Nordland onsdag morgen.

Tirsdag ble det kjent at en gjest fra Danmark fikk påvist covid-19 ved en rutinekontroll ved ankomst til hjemlandet. Ifølge smittevernoverlegen har vedkommende som har testet positivt for viruset, har ikke hatt noen symptomer på sykdom, og at det er flere spørsmålstegn.

Det er bare besetningen som skal testes. Smittevernlegen forklarer overfor TV 2 at passasjerne på luksusskipet gikk om bord søndag, og på grunn av virusets inkubasjonstid vil det være for tidlig å teste dem.

– Worst case er at det er mange som er smittet og mange som blir syke, men så langt er det ingenting som tyder på det, sier Bodø-ordfører Ida Pinnerød (Ap) til kanalen.

Skipet kom til Bodø ved 2-tiden natt til onsdag. Like ved skipet på terminalkaia i Bodø havn er det satt opp oransje telt fra Sivilforsvaret, hvor testingen skal foregå.

Trolig er prøvesvarene klare i løpet av kvelden.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte