Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
16 august 2020 16:34
Del på Facebook
Cecilia Brækhus ble slått for første gang i karrieren. Jessica McCaskill slo den norske boksedronningen på poeng i Tulsa.Foto: Ed Mulholland / Matchroom / NTB scanpix
Cecilia Brækhus ble slått for første gang i karrieren. Jessica McCaskill slo den norske boksedronningen på poeng i Tulsa.Foto: Ed Mulholland / Matchroom / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Proffbokseren Cecilia Brækhus (38) ble rystet av Jessica McCaskill i Tulsa i Oklahoma og må gi fra seg alle sine fem VM-belter etter et knepent poengtap.

Brækhus hadde muligheten til å skrive historie ved å bli den første bokseren noensinne som forsvarer en VM-tittel 26 ganger. I stedet ble det alt annet enn en festkveld i Tulsa lørdag.

I hennes 37. proffkamp – over 13 år etter den første – skulle det første tapet komme. Den norske boksedronningen fikk tøffere motstand enn på lenge og ble detronisert av den tre år yngre McCaskill.

– Om dette var min siste kamp, kan jeg forlate kvinneboksingen og bare si «jeg var en del av dette». Jeg bidro til å ta kvinneboksing til dette nivået, sa Brækhus til strømmetjenesten DAZN etter kampen.

Dommerstemmene til slutt viste 95-95, 97-93, 97-94 i favør McCaskill etter en meget jevn og spennende boksekamp i den amerikanske delstaten Oklahoma. Dermed var det ikke en enstemmig dommertrio, men like fullt et sviende nederlag for Brækhus.

– Dette er for den hjemløse 4.-klassingen Jessica. Dette er for den lille jenta som bare ikke brydde seg om hva folk syntes om henne og lærte å elske seg selv, selv om hun var skikkelig rar, sa en overlykkelig McCaskill.

Aggressiv

Den 35 år gamle tittelutfordreren gikk respektløst til verks og hamret løs mot den norske verdensmesteren fra første runde. Så offensiv var hun at Brækhus slet med å komme i gang med sin egen boksing.

Den regjerende verdensmesteren var langt fra like elegant som vi er vant med å se henne, og hun så noe tung ut mot den lille og kvikke McCaskill. Av de første fire rundene var amerikaneren klart best i to av dem.

Brækhus hevet seg noe mot slutten av oppgjøret, men i etterkant er det lett å fastslå at seiersmaskinen fra Bergen våknet for sent. Brækhus varslet selv knallform før duellen mot McCaskill, men motstanderen så mer aggressiv og bedre forberedt ut.

Dermed er også amerikaneren ny verdensmester i bokseforbundene WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization), IBF (International Boxing Federation) og IBO (International Boxing Organization).

Stopp?

Etter tapet blir det enormt spennende å se hva som skjer videre med karrieren til Brækhus. Kampen mot McCaskill kan ha vært punktum, og hun er nå en mye mindre attraktiv motstander for en bokser som Katie Taylor og andre stjerner.

Brækhus' og Taylors promotor, Eddie Hearn, har tidligere varslet at det ligger an til et stormøte mellom de to bokserne. Nå ser det imidlertid ut til at det er McCaskills tur til å skinne på den store scenen.

Brækhus har skrevet en kontrakt med Hearns selskap Matchroom Boxing som gjelder for tre kamper. Nå har hun gått to av dem. Sist slo hun argentineren Victoria Bustos på poeng i Monaco. Det kan ha vært hennes siste seier.

I sosiale medier hylles Brækhus for sin opptreden og sitt intervju etter kampen. Samtidig er mange kritiske til at dommerne tildelte McCaskill seieren på grunn av statistikken fra kampen: Brækhus traff på 85 av sine 269 slag, mens den nye verdensmesteren bare traff på 84 av 499 slag.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 5 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrJeg stoler på ditt referat. Eller er det noe viktig du har utelatt? På samme måte har det også vært ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDu har to alternativ: meld deg inn i fb gruppa, eller be SVV om å få ein kopi av ppt.-presentasjonen ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrPå samme måte har det også vært forslag om å flytte fergeleiet bort fra sentrum av Molde. Det blir nok ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøSVV har hatt oppstartsmøte med Vestnes kommune det dei skal oppgradere kaianlegget på Furneset, inkludert trinn 2 der kai nummer ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDu er klar over at du linker til en internettside som krever medlemskap hos Facebook? Altså ikke åpen tilgjengelig for ...
Bjørn Arild Reed Jacobsen 11 timer siden Framtidens teknologi med Møreaksen
@Terje SundsbøTerje Sundsbø, du har en tendens til å komme meg i forkjøpet . Skulle akkurat til å stive det samme ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse