fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
18 august 2020 11:17
Ole Gunnar Solskjær fikk flere høydepunkter å se tilbake på i løpet av 2019/20-sesongen. Foto: Glyn Kirk / AP / NTB scanpix
Ole Gunnar Solskjær fikk flere høydepunkter å se tilbake på i løpet av 2019/20-sesongen. Foto: Glyn Kirk / AP / NTB scanpix

Den første fulle sesongen til Ole Gunnar Solskjær som trener for Manchester United var full av opp- og nedturer.

11. august 2019, klokken 17.30 norsk tid, sesongåpnet Manchester United for første gang med Solskjær ved roret, i det som så ut til å være en tøff kamp mot Chelsea.

90 minutter med fotball senere hadde «de røde djevlene», anført av Marcus Rashford og Paul Pogba, sørget for en drømmestart for Solskjær med hele 4-0 over London-laget, som skulle være med å kjempe blant topp fire.

Men etter oppvisningen i sesongåpningen gikk det langt tråere for Solskjærs United, som med flere poengtap mot antatt svakere lag skapte press rundt nordmannens jobb.

Kunne fått fyken

3. desember 2019 hevdet tabloidavisen The Sun at Solskjær hadde fortalt spillerne sine at de måtte unngå tap de neste kampene mot Tottenham og Manchester City for at han skulle beholde trenerjobben, en påstand Solskjær sterkt tilbakeviste.

På banen skulle laget også slå knallhardt tilbake, og både i oppgjøret mot José Mourinhos Spurs og Pep Guardiolas City, vant Manchester United 2-1.

Det gjorde at Solskjær fikk kjøpt seg tid i sjefsstolen på Old Trafford, selv med et surt 0-2-tap rett før julaften, da David de Gea ga bort en gavepakke til bunnlaget Watford.

Etter tre nye Premier League-tap i januar, samt en ligacup-exit i semifinalen mot Manchester City, ble det igjen stilt spørsmål om Solskjær hadde det som skulle til for å lede Manchester United videre.

Redningsmannen Fernandes

29. januar 2020 ble Bruno Fernandes hentet inn fra portugisiske Sporting. Fra den datoen og ut tapte ikke Manchester United en eneste ligakamp resten av sesongen.

Den portugisiske midtbanemaestroen tok Premier League med storm, og med ny giv i laget ble det nok en seier i ligaen mot byrivalen City 8. mars. Det var lagets siste Premier League-kamp før koronaviruset stanset fotballen.

Da Premier League startet opp igjen i juni gikk nesten alt på skinner for Solskjærs lag. Den ene storseieren avløste den andre, og plutselig hadde laget heng på topp fire og jaktet Leicester og Chelsea på plassen foran.

Med et tett kampprogram så «de røde djevlene» slitne ut da sesongen begynte å dra seg mot slutten, men likevel kunne laget sikre spill i neste sesongs mesterliga med minst uavgjort mot Leicester i siste PL-runde.

Evig 3.-plass

26. juli er den seneste sesongavslutningen i Premier Leagues historie, men det er også datoen Manchester United sikret 3.-plassen i ligaen, da Solskjærs menn avsluttet med stil med 2-0-seier over Leicester.

Som i ligacupen stoppet også eventyret i FA-cupen i semifinalen. På sitt fjerde forsøk for sesongen klarte endelig Chelsea å tukte Solskjærs lag, men United var fortsatt med i europaligaen.

Etter å ha slått Ståle Solbakkens København i kvartfinalen sa det imidlertid på ny stopp i en semifinale, denne gang mot Sevilla. Manchester United ble dermed første lag som er slått ut i semifinalen i ligacupen, FA-cupen og europacupen samme sesong.

Sesongen endte uten trofeer for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær, men med den sterke rekken med kamper uten tap på våren og sommeren, samt plass i mesterligaen neste sesong, har Solskjærs etter alle solemerker skaffet seg arbeidsro.

(©NTB)

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Freiøya Historielag

Siste kommentarer

Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug 16 timer siden Ferjer og forurensning
Ja batteri drift er og blir ulønnsomt ikke bare det, ferjene kan ikke brukes til annet som å tas ut ...
Asgeir Fosnavåg 23 timer siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
For fleire år attende vart eg klar over Sves private kamp om å få kyststamvegen vår til å gå via ...
Jan Rune Haukvik 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
@jon ingar eikSå du vet heller ikke hvordan disse to prosjektene finansieres helt ulikt? 
Roy Gravdehaug 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
Vi kan være uenige i mye vi her i fylket, men så dumme tror jeg faktisk ikke Nordmøres befolkning er. ...
Nevner en liten sak som Espen Barth Eide har hatt kleptomanpølsene sine borti... han er like sleip som en Ål ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte