Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
18 august 2020 11:17
Del på Facebook
Ole Gunnar Solskjær fikk flere høydepunkter å se tilbake på i løpet av 2019/20-sesongen. Foto: Glyn Kirk / AP / NTB scanpix
Ole Gunnar Solskjær fikk flere høydepunkter å se tilbake på i løpet av 2019/20-sesongen. Foto: Glyn Kirk / AP / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den første fulle sesongen til Ole Gunnar Solskjær som trener for Manchester United var full av opp- og nedturer.

11. august 2019, klokken 17.30 norsk tid, sesongåpnet Manchester United for første gang med Solskjær ved roret, i det som så ut til å være en tøff kamp mot Chelsea.

90 minutter med fotball senere hadde «de røde djevlene», anført av Marcus Rashford og Paul Pogba, sørget for en drømmestart for Solskjær med hele 4-0 over London-laget, som skulle være med å kjempe blant topp fire.

Men etter oppvisningen i sesongåpningen gikk det langt tråere for Solskjærs United, som med flere poengtap mot antatt svakere lag skapte press rundt nordmannens jobb.

Kunne fått fyken

3. desember 2019 hevdet tabloidavisen The Sun at Solskjær hadde fortalt spillerne sine at de måtte unngå tap de neste kampene mot Tottenham og Manchester City for at han skulle beholde trenerjobben, en påstand Solskjær sterkt tilbakeviste.

På banen skulle laget også slå knallhardt tilbake, og både i oppgjøret mot José Mourinhos Spurs og Pep Guardiolas City, vant Manchester United 2-1.

Det gjorde at Solskjær fikk kjøpt seg tid i sjefsstolen på Old Trafford, selv med et surt 0-2-tap rett før julaften, da David de Gea ga bort en gavepakke til bunnlaget Watford.

Etter tre nye Premier League-tap i januar, samt en ligacup-exit i semifinalen mot Manchester City, ble det igjen stilt spørsmål om Solskjær hadde det som skulle til for å lede Manchester United videre.

Redningsmannen Fernandes

29. januar 2020 ble Bruno Fernandes hentet inn fra portugisiske Sporting. Fra den datoen og ut tapte ikke Manchester United en eneste ligakamp resten av sesongen.

Den portugisiske midtbanemaestroen tok Premier League med storm, og med ny giv i laget ble det nok en seier i ligaen mot byrivalen City 8. mars. Det var lagets siste Premier League-kamp før koronaviruset stanset fotballen.

Da Premier League startet opp igjen i juni gikk nesten alt på skinner for Solskjærs lag. Den ene storseieren avløste den andre, og plutselig hadde laget heng på topp fire og jaktet Leicester og Chelsea på plassen foran.

Med et tett kampprogram så «de røde djevlene» slitne ut da sesongen begynte å dra seg mot slutten, men likevel kunne laget sikre spill i neste sesongs mesterliga med minst uavgjort mot Leicester i siste PL-runde.

Evig 3.-plass

26. juli er den seneste sesongavslutningen i Premier Leagues historie, men det er også datoen Manchester United sikret 3.-plassen i ligaen, da Solskjærs menn avsluttet med stil med 2-0-seier over Leicester.

Som i ligacupen stoppet også eventyret i FA-cupen i semifinalen. På sitt fjerde forsøk for sesongen klarte endelig Chelsea å tukte Solskjærs lag, men United var fortsatt med i europaligaen.

Etter å ha slått Ståle Solbakkens København i kvartfinalen sa det imidlertid på ny stopp i en semifinale, denne gang mot Sevilla. Manchester United ble dermed første lag som er slått ut i semifinalen i ligacupen, FA-cupen og europacupen samme sesong.

Sesongen endte uten trofeer for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær, men med den sterke rekken med kamper uten tap på våren og sommeren, samt plass i mesterligaen neste sesong, har Solskjærs etter alle solemerker skaffet seg arbeidsro.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse