fbpx
Annonse
Annonse
Færre folk enn vanlig reiser med Bybanen og busser i Bergen etter koronaviruset. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Færre folk enn vanlig reiser med Bybanen og busser i Bergen etter koronaviruset. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix

22 prosent sier de vil reise mindre med kollektivtransport på arbeids- og skolereiser i tiden framover, ifølge en undersøkelse for fire kollektivselskaper.

I undersøkelsen som er gjennomført for kollektivselskapene Brakar, Kolumbus, Skyss og Agder Kollektivtrafikk, svarer videre henholdsvis 14 og 10 prosent av de spurte at de vil bruke mindre kollektivtransport på fritidsreiser og handlereiser.

Målt i antall reiser finner undersøkelsen en langsiktig reduksjon i kollektivreiser på 17 prosent i snitt for de fire byområdene, opplyser selskapene i en pressemelding.

Årsakene til den reduserte reiseaktiviteten med kollektivtransport er blant annet at andelen arbeidsdager med hjemmekontor har økt fra 7 prosent før til 14 prosent etter koronautbruddet. En annen hovedårsak er en økning i generell smittefrykt og motstand mot trengsel.

Undersøkelsen viser at andelen som er opptatt av å unngå trengsel på kollektivtransport, har mer enn doblet seg etter koronautbruddet – fra 20 prosent til 44 prosent.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte