Annonse
Annonse
Gurisenteret er blant dem som er anbefalt tilskudd (foto: Gurisenteret)
Gurisenteret er blant dem som er anbefalt tilskudd (foto: Gurisenteret)

Gurisenteret på Smøla og Hjørungavåg vikingpark er blant byggene som blir anbefalt støtte når fylkeskommunen nå gir tilskudd til lokale kulturbygg.

– Det er gledelig å se at det er flere søknader enn på mange år, og at det blir søkt om tilskudd til bygg med såpass varierte funksjoner, sier kulturdirektør Heidi-Iren Wedlog Olsen.

Fylkeskommunedirektøren anbefaler tilskudd til rehabilitering av Gurisenteret på Smøla, bygging av Hjørungavåg vikingpark i Hareid, rehabilitering av Bygdhjem forsamlingshus i Molde (Midsund), og rehabilitering av Lysvang forsamlingshus i Vestnes. I tillegg går et mindre restbeløp fra i fjor til rehabilitering av Molde kulturhus. Det kom inn til sammen ni søknader i årets søknadsrunde.

Midlene til lokale kulturbygg er spillemidler fra overskuddet i Norsk Tipping. Kulturdepartementet har innvilget 55 millioner kroner til fordeling i år. 3,5 millioner kroner av potten går til Møre og Romsdal som fylkeskommunen fordeler.

– Vi kunne tenkt oss mer midler til denne ordningen. Slik det er nå så får vi på langt nær dekket det behovet som er for bygging og rehabilitering av kulturbygg i fylket, sier Wedlog Olsen. Hun tror at ennå flere vil søke om det blir mer midler i ordningen.

Tilskuddet kan gå til kulturhus, flerbrukslokaler, bibliotek, bygg for museum eller andre kulturverntiltak, scenekunstlokaler, konsertsaler, formidlingslokale for bildekunst og livssynsnøytrale seremonirom. Kultur-, næring- og folkehelseutvalget behandler saken i møte den 1. september.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte