Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 september 2020 05:35
Del på Facebook
Foto: IKT Hedmark / NTB scanpix
Foto: IKT Hedmark / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 2. september.

Kommuneansatte i Hedmark utsatt for epost-svindel

10.000 kommunalt ansatte i Hedmark ble tirsdag kveld utsatt for forsøk epost-svindel gjennom et skadelig vedlegg. Skadeomfanget er ikke klart.

Ifølge VG oppdaget en ansatt ved driftsavdelingen en rekke eposter som han oppfattet som mistenkelige. Det dreier seg om kommunene Hamar, Stange, Kongsvinger, Sør-Odal, Løten, Nord-Odal og Grue.

89 nye koronasmittede registrert siste døgn

Ved midnatt natt til tirsdag var det registrert 10.871 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 89 det siste døgnet. De siste to døgnene er økingen på 228 registrerte smittede, ifølge MSIS-registeret.

Elleve koronapasienter fikk tirsdag behandling ved norske sykehus, og én av dem behandles med respirator, ifølge tallene fra Helsedirektoratet.

USA blir ikke med på vaksinesamarbeid

USA kommer ikke til å slutte seg til det WHO-ledede Covax-samarbeidet for å utvikle og distribuere en vaksine mot koronaviruset, skriver Wall Street Journal.

Det hvite hus sier det til dels er fordi Verdens helseorganisasjon WHO, som de mener er korrupt og påvirket av Kina, er involvert. Norge er blant en lang rekke land som har sluttet seg til programmet.

Australia i resesjon for første gang siden 1991

Den australske økonomien krympet med 7 prosent i årets andre kvartal. Fallet er det største som er registrert på et kvartal og dytter landet ut i resesjon.

Det australske statistikkbyrået sier det er den største nedgangen de har registrert. Det gjør slutt på tre tiår med økonomisk vekst, som ikke engang finanskrisen i 2008 satte en stopper for.

Brann i flere biler i Oslo

Det brant natt til onsdag i en personbil og en varebil på Holmlia i Oslo. Brannårsaken er så langt ikke kjent. Meldingen om brannen i Ravnåsveien kom rundt et kvarter etter midnatt, og det var fare for spredning.

– Vi vet ikke hva som har skjedd. Det er ikke sett noen personer løpe fra stedet, så det er foreløpig ingenting som tilsier at det er påtent, forteller operasjonsleder Katrine Silju i Oslo politidistrikt til TV 2.

Pol Pots torturleder er død

Kaing Guek Eav, som var avhørsleder og tortursjef for Kambodsjas Røde Khmer-regime under folkemordet på 70-tallet døde onsdag på sykehus. Han ble 77 år gammel.

Han var bedre kjent som bror Duch og ledet tortur og avhør av tusenvis av menn, kvinner og barn ved det beryktede Tuol Sleng-fengselet. Han har innrømmet å være skyldig i drap på godt over 12.000 mennesker.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse