Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 september 2020 15:04
Del på Facebook
– Jeg tror skjenkestoppen har ført til mindre festing, og at flere går tidligere hjem, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie under pressekonferanse om koronasituasjonen.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
– Jeg tror skjenkestoppen har ført til mindre festing, og at flere går tidligere hjem, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie under pressekonferanse om koronasituasjonen.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landets barer og puber må fortsatt stenge ved midnatt hver kveld, mens regjeringen utreder reglene. – Komplett uforståelig, svarer bransjen.

– Jeg tror skjenkestoppen har ført til mindre festing, og at flere går tidligere hjem. Men det har også ført til flere private fester, hvor smittevernet er den første gjesten som går og legger seg, sier helseminister Bent Høie (H).

På onsdagens koronapressekonferanse sa helseministeren at regjeringen nå skal se på erfaringene etter drøye tre uker med tidligere stengte barer og puber. I mellomtiden videreføres dagens regler inntil videre.

Han har tidligere varslet en ny vurdering av de innskjerpede skjenkereglene i begynnelsen av september, og står fast på at dette fortsatt gjelder:

– Vi gjør det vi har sagt hele veien: En vurdering av smittesituasjonen i begynnelsen av september. Nå er vi på 2. september, så det skjer i disse dager. Så vil vi på bakgrunn av den vurderingen gjøre en vurdering av tiltakene og komme med konklusjoner før midten av september, sier Høie til NTB.

– Festen flyttes hjem

Regjeringen har den siste tiden vært under press for å løsne opp i de innskjerpede skjenkereglene. Byrådet i både Oslo og Bergen har tatt til orde for å revurdere hele ordningen og vist til at antall hjemmefester og nachspiel har økt og dermed bidratt til økt smitte.

Frp har også markert seg tydelig imot de tidligere stengetidene, og reagerer sterkt på at ordningen videreføres inntil videre.

– Mens Bent Høie velger å lukke øynene noen uker til, så vil utelivsbransjen tape millioner av kroner, og politiet vil kaste bort unødvendige ressurser på husbråk og frustrerte naboer. Dette er fullstendig meningsløst, og det har Frp påpekt hele veien, sier Frps helsepolitiske talsperson Åshild Bruun-Gundersen til NTB.

Virke, som organiserer flere bedrifter i utelivsbransjen, er heller ikke særlig fornøyde.

– Det er komplett uforståelig at helseministeren velger å videreføre skjenkestoppen med den kunnskapen vi har i dag. I flere uker har vi sett konsekvensene av dette, ved at private sammenkomster er blitt til smittefester. Det er bedre at folk tar festen hos seriøse aktører i serveringsbransjen enn i private rom der ingen passer på at smittevernreglene overholdes, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke.

– Strengere i utlandet

Høie mener derimot at det er blitt skapt et skjevt inntrykk i den offentlige debatten.

– Man kan få inntrykk av at Norge er et annerledes land fordi vi har så strenge skjenkeregler, men sannheten er egentlig det motsatte, sier Høie.

Han viser til at alle serveringssteder med alkohol må stenge før klokka 23 på Island, og at de ennå ikke har åpnet diskotekene og nattklubbene i land som Danmark og England.

Samtidig understreker Høie at reglene ikke ble innført på grunn av misnøye med smittevernet på serveringsstedene.

– Her har mange serveringssteder vært veldig flinke. Smittestoppen har blitt innført fordi vi som gjester i mindre grad forholdt oss til reglene jo lenger vi festet og hvor mer vi drakk, sier Høie.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse