Det er fortsatt optimisme selv om inntaket av lærlinger innen Hotell og restaurant er halvert, skriver daglig leder i Opplæringskontoret for Hotell, Restaurant- og Matfag, Geir Stenseth i en pressemelding.
– Reiselivet er hardt rammet av koronakrisen, og det går også ut over inntak av nye lærlinger i år, skriver Stenseth.
Ansettelser halvert
Det er hittil i år ansatt vel halvparten av lærlinger i forhold til et normalt år.
– Når kapasiteten i restaurantene i hotellene er redusert, og kurs og konferansemarkedet for kommende høst er bortimot fraværende, er det ikke annet å forvente at inntaket av nye lærlinger er redusert, står det i meldingen.
Likevel har alle bedrifter som har muligheten tatt inn så mange lærlinger som er forsvarlig, da de vet at det kommer tider etter dette også. Fylkeskommunen har fått stimuleringsmidler fra staten som gis til nye lærebedrifter og bedrifter som øker inntak av lærlinger.
Angvik Gamle Handelsted er en solid lærebedrift som jevnt og trutt har utdannet fagfolk gjennom lærlingeordningen. I år har de tatt inn 3 nye lærlinger i tillegg til to de hadde fra før. Det gjør at hotellet i år er den største lærebedriften innen hotell- og restaurant i fylket.
Ved bedriften er det i dag lærlinger innen kokk, servitør, resepsjon og reiselivsfaget.
Én av de beste
Nylig ble Angvik Gamle Handelsted kåret til et av de beste hotellene i landet, og det beviser at kvalitet og fagopplæring henger sammen, står det videre.