Annonse
Annonse
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) vil i løpet av kort tid bli utnevnt til ny fiskeridirektør, ifølge iTromsø. Foto: Heiko Junge / NTB.
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) vil i løpet av kort tid bli utnevnt til ny fiskeridirektør, ifølge iTromsø. Foto: Heiko Junge / NTB.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) blir ny fiskeridirektør, men ikke før han er ferdig på Stortinget.

Den erfarne Høyre-politikeren er ansatt som ny direktør for Fiskeridirektoratet, bekrefter Nærings- og fiskeridepartementet mandag formiddag. Det var iTromsø som først omtalte ansettelsen i åremålsstillingen, som har en varighet på seks år.

– Med Frank Bakke-Jensen får vi en fiskeridirektør med stort engasjement for sektoren og erfaring fra både lovgivende og utøvende myndighet, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Bakke-Jensen fortsetter som forsvarsminister og vil ikke tiltre som fiskeridirektør så lenge han er innvalgt på Stortinget. Direktør Per Sandberg for Statistikkavdelingen i Fiskeridirektoratet blir konstituert som fiskeridirektør inntil en vikar er ansatt.

– Jeg har store, viktige saker å gjennomføre som forsvarsminister, og nå er min kapasitet fullt og helt konsentrert om forsvarspolitikk. Samtidig er jeg fra Båtsfjord, og sjømatnæringa er en del av mitt DNA. Jeg har et brennende engasjement for kysten, sjømatnæringen og lokalt næringsliv, sier Bakke-Jensen.

Han har før han ble statsråd vært Høyres fiskeripolitiske talsperson på Stortinget. I vår varslet han at han ikke ønsket gjenvalg til Stortinget.

Nåværende fiskeridirektør Liv Holmefjord har sittet i jobben siden 2008, gjennom to åremålsperioder på seks år.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte