fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
12 oktober 2020 00:21
Lars Lagerbäck ga spillerne gruppearbeid da nedturen mot Serbia skulle analyseres. Søndag så han dem fungere utmerket som gruppe og knuse Romania i nasjonsligaen. Foto: Vidar Ruud / NTB
Lars Lagerbäck ga spillerne gruppearbeid da nedturen mot Serbia skulle analyseres. Søndag så han dem fungere utmerket som gruppe og knuse Romania i nasjonsligaen. Foto: Vidar Ruud / NTB

Lars Lagerbäck har sett landslaget svinge voldsomt i prestasjonene denne høsten. Etter Serbia-kampen ga han spillerne gruppearbeid.

– Det er ikke noe vi har gjort ofte, men det var ganske mye som ikke stemte torsdag, og vi delte spillerne inn i fem grupper og lot dem mene noe om det, sa han etter 4-0-seieren over Romania.

– De ble bedt om å komme med innspill under tre overskrifter: Holdning før kampen, forsvarsspill og angrepsspill.

Han fikk responsen han ønsket, og det var et veldig påskrudd norsk lag som gikk på banen søndag. Et rumensk lag som er noen hakk svakere enn Serbia ble overkjørt.

– Totalt sett var det en veldig god kamp. Vi var litt overaggressive i begynnelsen, ellers var det veldig solid. Det var mye bra angrepsspill. Nå er det min jobb å sørge for at vi holder føttene på jorden og ikke tror vi er oppe i himmelen direkte, sa han.

– Det var tydelig at spillerne var revansjlystne, det merket jeg på dem før kampen. Vi så det også da de gikk i ring før avspark. Det var tydelig at de ville vinne.

Mentalt

I september kalte han tapet for Østerrike, Norges første hjemmetap på fire år, for en vekkerklokke. Noen dager senere ble Nord-Irland knust. Så kom en ny nedtur mot Serbia, som førte til at EM-drømmen brast. Tre dager senere kom en ny firemålsseier.

– Jeg tror det sitter mye i det mentale. Har det gått bra i en kamp så kan det dukke opp en dårlig kamp. Det har jeg opplevd mange ganger, også med Sverige og Island, sa Lagerbäck.

Han fikk ingen spørsmål om jobben sin etter søndagens kamp. Nå vil han jobbe for at Norge ikke går på en ny smell når Nord-Irland kommer på besøk onsdag. Han byttet ut både Martin Ødegaard, Mathias Normann, Erling Braut Haaland, Omar Elabdellaoui og Mohamed Elyounoussi.

Tenker framover

– Det er bra å få inn noen som ikke har spilt så mye, og på 3-0 planla jeg litt for Nord-Irland-kampen også. Jeg ville spare spillere så mye som mulig, sa han.

Lagerbäck gjorde fire bytter i startoppstillingen, deriblant venstresiden som fikk så mye kritikk for spillet mot Serbia. Men han la til at verken Stefan Johansen, Haitam Aleesami eller Tore Reginiussen var kampklare søndag på grunn av skader.

Haaland ble kampens store spiller med sine tre mål.

– Å gjøre tre mål på dette nivået er veldig bra. Det viser hvilken målscorer han er, men likevel vil jeg tippe at han selv mener at han kunne scoret flere. Han misset noen store sjanser også, sa Lagerbäck, på jakt etter mer revansjlyst.

(©NTB)

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug 17 timer siden Ferjer og forurensning
Ja batteri drift er og blir ulønnsomt ikke bare det, ferjene kan ikke brukes til annet som å tas ut ...
Asgeir Fosnavåg 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
For fleire år attende vart eg klar over Sves private kamp om å få kyststamvegen vår til å gå via ...
Jan Rune Haukvik 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
@jon ingar eikSå du vet heller ikke hvordan disse to prosjektene finansieres helt ulikt? 
Roy Gravdehaug 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
Vi kan være uenige i mye vi her i fylket, men så dumme tror jeg faktisk ikke Nordmøres befolkning er. ...
Nevner en liten sak som Espen Barth Eide har hatt kleptomanpølsene sine borti... han er like sleip som en Ål ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte