Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
14 oktober 2020 20:40
Del på Facebook
En kvinne går foran et veggmaleri av en sykepleier med munnbind i Milano onsdag denne uken. Italia registrerte onsdag en ny smitterekord. Foto: Luca Bruno/AP/NTB
En kvinne går foran et veggmaleri av en sykepleier med munnbind i Milano onsdag denne uken. Italia registrerte onsdag en ny smitterekord. Foto: Luca Bruno/AP/NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Land over hele Europa innfører nå nye tiltak for å begrense spredningen av koronaviruset, idet flere tangerer eller setter nye smitterekorder.

Onsdag kveld ble det kjent at Italia har registrert 7.332 nye koronasmittede det siste døgnet, som er det høyeste tallet siden pandemien brøt ut i vinter. Forrige topp var 21. mars.

De fleste land tester imidlertid langt flere enn de gjorde for seks måneder siden.

I en rekke land og regioner er det denne uken kunngjort skarpe innstramminger på dagliglivet for å begrense spredningen av koronaviruset, ettersom smitten stiger raskt.

Nasjonal helsekrise i Frankrike

Frankrike erklærte onsdag at det innføres nasjonal helsekrise i landet fra midnatt lørdag. Samtidig vil det innføres nye tiltak for å dempe smittetrykket.

Fra og med onsdag er barer og restauranter stengt i Nederland, alkoholsalg etter klokka 20 er forbudt, og det vil være begrensninger på folkesamlinger.

Barer og restauranter må også holde stengt i den spanske regionen Catalonia, mens i Nord-Irland blir skolene stengt i to uker.

Tsjekkia er verst

Tsjekkia er i øyeblikket landet med det høyeste smittenivået i Europa, med hele 521 nye smittetilfeller per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene. Også her stenger man skolene, etter at 4.500 lærere og ansatte er blitt smittet.

I Polen oversteg det daglige antallet koronadødsfall onsdag 100 for første gang siden tidlig i vår. I Polen innføres det fra og med torsdag en ny koronarestriksjon i form av at matbutikker og apotek er forbeholdt eldre i to timer midt på dagen.

Sveits og Østerrike passerte nye smitterekorder onsdag, i førstnevnte land var de 2.823 nye smittetilfellene en dobling fra dagen før. Sveitsiske myndigheter har innkalt til krisemøte mellom representanter for alle de 26 kantonene torsdag.

Belgiske sykehus nær full kapasitet

Etter Tsjekkia er det Belgia som har flest nye koronavirustilfeller sett opp mot befolkningstallet. Helsemyndighetene frykter nå at intensivenhetene på belgiske sykehus nærmer seg full kapasitet.

I forrige uke valgte hovedstadsregionen Brussel å stenge alle utesteder i en måned.

To land i Europa registrerte onsdag mer enn 10.000 nye smittetilfeller siste døgn: Russland med 14.200 nye, og Storbritannia med 19.700 nye.

Tallet i Russland er det høyeste siden pandemien begynte, og landet har registrert minst 10.000 nye tilfeller elleve dager på rad.

Til sammen er om lag 6,3 millioner mennesker blitt bekreftet smittet av koronaviruset i Europa. Over 230.000 mennesker har dødd med viruset.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse