fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
17 oktober 2020 23:28
Magnus Wolff Eikrem feirer mål under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Bodø/Glimt på Aker stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Magnus Wolff Eikrem feirer mål under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Bodø/Glimt på Aker stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Det blir ingen ubeseiret sesong for Bodø/Glimt i eliteserien i fotball. Den suverene serielederen slapp inn fire enkle mål og tapte 2-4 borte mot Molde søndag.

Bodø/Glimt har ikke tapt i norsk fotball siden 1. desember 2019. Da feiret Molde seriegullet med å vinne 4-2 over serietoer Glimt. Det var før koronaen rammet verden, og før Glimt rystet eliteserien.

I årets sesong hadde nemlig laget notert 18 seirer og 2 uavgjorte før lørdagens møte med Molde. Da det først raknet, raknet det virkelig. Fire baklengs, alle av den svært enkle sorten, forærte seieren til serietoeren.

Magnus Wolff Eikrem (2), Ohi Omoijuanfo og Eirik Hestad scoret målene som ga Molde seieren. Sebastian Tounekti og Vegard Leikvoll Mobergs mål hjalp lite for gjestene.

Glimt-Keeper Nikita Khajkin tok på seg skylda for to av målene.

– Først og fremst vil jeg si unnskyld for de to målene, det er mitt ansvar og jeg skuffet laget mitt. Men det vil gjøre meg sterkere, sa Khajkin til Dplay.

– Det var de personlige feils aften, og da kan vi ikke vinne på den arenaen her. Vi vinner sammen, og taper sammen, sa trener Kjetil Knutsen.

– Godt at noen endelig slo Glimt

Glimt er fortsatt suveren gullfavoritt og leder eliteserien med 16 poeng. Men en ubeseiret sesong, slik Rosenborg klarte i 2010, blir det ikke. RBK er eneste lag som har maktet det siden 1963.

– Vi hadde god kontroll i første omgang, og tar tak i det etter pause. Men når vi får fire ser det ut til at vi har mer lyst til å forsvare oss. Vi scorer fire mål, så det er ikke aller verst. Så var det godt å få satt skapet litt på plass, sa Molde-trener Erling Moe.

– Det er skikkelig godt at noen endelig slo Glimt. Det var en bra start på høstsesongen. Vi må være på det nivået her utover kampen, sa Eikrem.

Tok ledelsen

Sebastian Tounekti ga riktignok Glimt ledelsen med en lur avslutning fra 16 meter etter en halvtime, men det var noe av det siste Glimt hadde å juble for.

Klønete forsvarsspill, keepertabber og feilvurderinger gjorde at målene rant inn. Først utlignet Magnus Wolff Eikrem umiddelbart etter Glimt-målet. Molde-profilen har scoret penere mål. Glimt-spillerne klarte aldri å klarere ballen, og Eikrem fikk lurt den i mål over en Glimt-forsvarer som lå på målstreken.

Like før pause sov Glimt-forsvarerne igjen. Ingen fanget opp at pasningen mot Eikrem gikk forbi midtbanespilleren, og alene med keeper kunne Ohi Omoijuanfo enkelt sette inn 2-1.

To keepertabber på fem minutter

– Vi slipper inn for enkle mål, klaget Glimt-trener Kjetil Knutsen overfor Dplay i pausen. Han ble nok enda mer frustrert da kampen kom i gang igjen.

Få minutter var spilt da Glimt-keeper Nikita Khajkin spilte ballen rett til Eirik Hestad som satte inn 3-1. Og det skulle bli verre. Da Eikrem fyrte av et helt middels skudd fem minutter seinere, lot Khajkin ballen gli under kroppen og rett i mål.

Bodø/Glimt satte i gang en liten sluttspurt for å pynte på prestasjonen, men selv ikke Vegard Leikvoll Mobergs comeback-mål etter et flott Glimt-angrep kunne redde poeng.

Glimt-fansen likte nok heller ikke å se at Brede Moe måtte av banen med skade etter en times spill.

Neste søndag venter en hjemmekamp mot Mjøndalen for serielederen. Det bør gi en god mulighet til å komme seg raskt tilbake på vinnersporet mot seriens nest dårligste lag.

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Ja, uten tvil, Romsdalsaksen er både klokest, sikrest, og det beste fremtidsrettede oversjøiske prosjektet for samtlige brukere, også utenom Molde, ...
Ikke noe av det som kommer fra den sammeraskete gjengen staurbærere som har makta i Ålesund for tiden bør overraske ...
Om du tenker på miljøet stemmer du selvfølgelig  ikke FRP . Fra FRP sitt partiprogram . lite overlatt til "folket" og ...
Om det er viktig i anleggsfasen er det tydeligvis totalt uinteressant med tanke på trafikken som skal gå på den ...
Hei KSU.no! Ser at dette er ein redaksonell artikkel. Sidan politiske opponentar ikkje får uttale seg i denne artikkelen reknar eg ...
Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug 3 dager siden Ferjer og forurensning
Ja batteri drift er og blir ulønnsomt ikke bare det, ferjene kan ikke brukes til annet som å tas ut ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 16 comments
  • Lars Svein Valderhaug 9 comments
  • Roy Gravdehaug 7 comments
  • Ronny Osvoll 6 comments
  • Rolf Erik Pedersen 5 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte