fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
24 oktober 2020 23:57
Sander Berge sender Sheffield United i ledelsen mot Liverpool fra straffemerket. Foto: Peter Byrne / AP / NTB
Sander Berge sender Sheffield United i ledelsen mot Liverpool fra straffemerket. Foto: Peter Byrne / AP / NTB

Liverpool var ikke til å kjenne igjen etter Sander Berges tidlige straffescoring, men storklubben hevet seg og snudde til 2-1-seier hjemme mot Sheffield United.

Det var scoringene til Roberto Firmino og Diogo Jota som reddet Liverpools kruttsterke Anfield-rekke. I egen storstue har de regjerende Premier League-mesterne gått hele 62 seriekamper uten tap.

– Jeg er så skuffet som man kan bli. Jeg synes vi har gjort mange gode prestasjoner uten å få uttelling. Dette var trolig vår beste kamp for sesongen. Det føles ut som vi er veldig nær, men likevel langt unna, sa Berge ifølge BBC.

Avgjørelsen falt da Jota med pannebrasken stanget Sadio Manés innlegg forbi Sheffield United-keeper Aaron Ramsdale etter 64 minutter. Kort tid før pause hadde Firmino utlignet på en keeperretur. På tampen lobbet Mohamed Salah en ball i stolpen.

– Vi fikk det tøft. Sheffield United jobbet hardt og gjorde det vanskelig for oss i lange perioder. Jeg er glad for vi holdt det gående og til slutt fikk alle poengene, sa Liverpool-kaptein Jordan Henderson i et TV 2-sendt intervju.

Berge sendte gjestene i føringen etter et snaut kvarter. Asker-gutten var overraskende for mange Sheffield Uniteds utpekte straffeskytter. Tilbake fra skade kastet Liverpool-keeper Alisson seg til feil side.

Straffesituasjonen kom etter at Fabinho tråkket på foten til Oli McBurnie. Mike Dean dømte først frispark, men en videosjekk viste at fellingen skjedde på 16-metersstreken.

Likt med rivalen

Liverpool var svært rufsete etter Berge-målet, men i 2. omgang viste vertene langt bedre takter.

Med seieren er Liverpool tilbake på vinnersporet i Premier League. Før lørdagens oppgjør hadde rødtrøyene tapt 2-7 for Aston Villa og spilt 2-2 mot byrival Everton. Sistnevnte topper tabellen med 13 poeng foran Liverpool på målforskjell.

Sheffield United er fortsatt uten seier etter seks kamper. Berges lag står med kun ett poeng.

– Vi har tro og vilje. Vi gikk på banen med den innstillingen mot verdens beste lag, og det så ikke ut som vi er et lag med mange tap på rad. Vi presset dem og skapte sjanser, men vi var ikke effektive nok verken foran deres eller vårt eget mål. Det var forskjellen, sa Berge.

Yppet seg

I åpningsminuttene tydet det meste på at Sheffield United sto foran en tung kveld på Anfield. Med kort tids mellomrom ble to Liverpool-baller så vidt slått unna til corner. Men kampbildet skulle endre seg helt etter Berges straffescoring.

Som om en bryter var slått på, tok gjestene tak og styrte det meste i et langt strekk. Etter 21 minutter kom McBurnie seg løs på venstrekanten og skjøt ballen til side for lengste stolpe. Like etter tvang Ben Osborn fram en god utboksing fra Alisson.

Offensivt lugget det veldig for Liverpool, men fire minutter før pause kom angrepet som kjennetegner Jürgen Klopps suksesslag. Henderson la inn, og umarkert kunne Mané sette hodet på ballen. Ramsdale sto i veien, men på returen kunne Firmino enkelt gjøre 1-1.

Etter sidebytte ble Sheffield United hardt presset, men kom sporadisk til farlige situasjoner som gjestene kunne fått mer ut av. Nå venter to knalltøffe kamper mot Manchester City (h) og Chelsea (b) for Sander Berge og hans lagkamerater.

Liverpool møter neste helg formsterke West Ham på Anfield.

(©NTB)

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Audun Karlstrøm 2 timer siden Kva har Møreaksen med regionen vår å gjere?
Konsulent Jan Erik Horgen foretok en tredjepartsvurdering av utredningen til SVV om RA vs MA høsten 2019 og konkluderte med ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Oppspinn rundt Romsdalsaksen og Veøy
@Vidar HölmDin forakt for fornminner er nok ikke spesielt relevant – Riksantikvaren sin mening veier nok tyngre.
Terje Sundsbø 3 timer siden Oppspinn rundt Romsdalsaksen og Veøy
@Vidar HölmDin forakt for fornminner er nok ikke spesielt relevant – Riksantikvaren sin mening veier nok tyngre.
Lama Vik 4 timer siden E39 – hovedformål og kostnader
Problemet, Paul Andreas, er vel at både bedrifta og familien for lengst har flytta frå Vestlandet når alle alternativ på ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Kva har Møreaksen med regionen vår å gjere?
@Arne AlmaasSunnmøre regionråd er Norges største regionråd. Medlemskommuner: Giske, Fjord, Hareid, Herøy, Sande, Stranda, Sula, Sykkylven, Ulstein, Vanylven, Vestnes, Volda, Ørsta ...
Lama Vik 4 timer siden Møreaksen eller ingenting
FRP støttar stagnasjon og forgubbing. MOT bypakkar, opera og vegutvikling. Dette blir eit katadtrofeval for FRP

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 33 comments
  • Lars Svein Valderhaug 22 comments
  • Jan Rune Haukvik 17 comments
  • Lama Vik 16 comments
  • Vidar Hölm 12 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte