Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
25 oktober 2020 05:40
Del på Facebook
Foto: U.S. Air Force via AP / NTB
Foto: U.S. Air Force via AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 25. oktober.

FNs forbud mot atomvåpen kan tre i kraft

50 stater har ratifisert FN-traktaten om atomvåpen, som dermed trer i kraft 22. januar, opplyser Den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen (ICAN).

I alt 84 land har signert FN-traktaten om atomvåpen som sier at den vil tre i kraft tre måneder etter at minst 50 av disse landene har ratifisert den. Det skjedde da Honduras lørdag ratifiserte traktaten, melder ICAN på Twitter.

Smitterekord for andre dag på rad i USA

USA registrerte lørdag rekordhøye smittetall for andre dag på rad med 88.973 nye koronatilfeller, ifølge Johns Hopkins-universitetet.

Det er en økning fra fredagens rekord på 83.757 registrerte smittetilfeller. USA har hatt i alt 8.827.932 tilfeller siden mars og har registrert 230.068 koronarelaterte dødsfall. Det gir landet en åttendeplass i verden i antall koronadøde per innbygger.

Trump besøkte tre vippestater

Med ti dager igjen til presidentvalget i USA har president lagt opp til en hektisk reiseaktivitet. Lørdag besøkte han tre vippestater.

Etter å ha avlagt sin forhåndsstemme i et valglokale i West Palm Beach i Florida, satte Trump kursen for North Carolina, Ohio og Wisconsin for å møte velgere, skriver BBC.

Hovland tapte terreng i California

Viktor Hovland kom skjevt ut på lørdagens runde i California og slet med å finne igjen godfølelsen fra superrunden dagen før. Med 71 slag falt han på lista.

Fredag spilte nordmannen seg opp i tetsjiktet i PGA-turneringen i Thousand Oaks med en bogeyfri 64-runde (åtte slag under par). Lørdag kom han så vidt under par.

Fem i arresten etter knivstikking i Sandefjord

En ung mann er innlagt på sykehus med alvorlige skader etter et masseslagsmål i Sandefjord lørdag kveld.

Fem unge menn sitter i arresten etter at rundt 20 ungdommer deltok i en slåsskamp ved McDonald's i Sandefjord. Alle de involverte er gutter eller unge menn født rundt 2000, får NTB opplyst.

Tre ran på kort tid i Oslo

I løpet av en times tid sent lørdag kveld fikk politiet i Oslo melding om tre ran ulike steder i sentrum. Ingen er pågrepet i noen av sakene.

Ranene skjede ved konserthuset i Munkedamsveien, ved Gunerius i Storgata, og ved Lille Andys pub i Frognerveien.

217 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det var ved midnatt natt til søndag registrert 17.748 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 217 meldte tilfeller siste døgn.

Det er over dobbelt så mange nye tilfeller som det ble meldt om til samme tid i forrige uke. De to siste dagene er det meldt om 515 nye tilfeller i Norge.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 4 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse