Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
17 november 2020 12:25
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er bekymret for økende smitte blant tenåringene. Foto: Berit Roald / NTB
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er bekymret for økende smitte blant tenåringene. Foto: Berit Roald / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Byrådslederen i Oslo er bekymret for koronasmitte blant tenåringer som henger på kjøpesentre. Han håper det ikke blir verre når fritidsaktivitetene stanses.

– Hvis vi ser at det blir store ansamlinger på kjøpesentre med ungdom som ellers skulle spilt innebandy, så må vi ta det opp med senterledere og butikker som drives på sentrene, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til NTB.

Mandag strammet Oslo kommune ytterligere inn på koronatiltakene.

Nå er målet å få ned smitten blant tenåringer – gruppen hvor smitten har økt mest den siste tiden. Derfor ble ungdomsskolene satt over i røde smitteverntiltak og fritidsaktiviteter stengt ned.

– Vi har vurdert alle arenaer hvor vi kan se at ungdom fra 13 til 19 år møter hverandre, og som vi kan kontrollere. Da er det fritidsaktiviteter, idrett, fritidsklubber og skole. Men hvis det er ansamling av ungdom på kjøpesentre, så har vi ikke direkte tiltak der i den verktøykassa vi i dag råder over, sier Johansen.

– Har dere vurdert å stenge kjøpesentrene?

– Nei, men vi har gått inn og sett på alle steder hvor ungdom møtes. Det finnes fortsatt ting å gjøre. Men folk må jo få anledning til å handle mat og gå i forretninger, sier byrådslederen.

Mindre aktivitet

Han forteller at de har hatt utfordringer knyttet til enkelte kjøpesentre, som de har fulgt opp. Stort sett opplever kommunen at etterlevelsen av den såkalte «sosiale nedstengningen» som ble innført forrige uke, er god.

– Men ikke i denne aldersgruppen. For de fikk mindre innskrenkninger. Og vi har sett at det fortsatt har vært en kraftig økning i smitten der.

Det er fortsatt for tidlig å måle effekten av tiltakene fra forrige uke på smittetallene i hovedstaden. Men flere andre indikatorer tyder på at aktiviteten har gått ned etter at tiltakene ble strammet inn.

– Vi har jo mobilitetsdata, hvor vi ser at mobiliteten er mindre, særlig i sentrum. Det betyr at bruken av kollektivtrafikk har gått kraftig ned. Antall som har hjemmekontor har gått kraftig opp.

– Hold avstand

Munnbindbruken har også økt kraftig. Men ikke overalt.

– Fortsatt ser vi at munnbindbruken er rundt 60 prosent på enkelte kjøpesentrer, mens den andre steder er 95 prosent, sier Johansen.

Han minner om at det viktigste fortsatt er å holde avstand.

– Er du på steder hvor det er trangt, på et kjøpesenter, på T-banen eller andre steder, så må du sørge for å holde avstand. Det er dråpesmitte, og det er avstand som er det absolutt viktigste. Det er sånn vi tenker hele tiden, sier han.

Og legger til:

– Vi greide dette i mars, og vi kan greie det igjen.

De siste tallene fra Oslo, som kom tirsdag, viser at det er registrert 198 nye smittede det siste døgnet. Snittet den siste uka er 170 smittede per dag.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 7 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 21 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte