fbpx
Annonse
Annonse
Harry Maguire og Raheem Sterling var i mange tette dueller gjennom kampen. Foto: Michael Regan / AP / NTB
Harry Maguire og Raheem Sterling var i mange tette dueller gjennom kampen. Foto: Michael Regan / AP / NTB

Både Manchester United og Manchester City hadde store sjanser til å bikke byderbyet i sin favør, men et intenst oppgjør på Old Trafford endte 0-0.

Ole Gunnar Solskjær har vært i hardt vær etter den pinlige mesterliga-exiten i midtuken. En seier mot byrival Manchester City hadde vært den perfekte kur for nordmannen, men slik ble det ikke.

– Det er en mental utfordring når det skjer med deg (å ryke ut av mesterligaen), og den mentale energien vi brukte på å komme oss etter tirsdagen, har vært enorm, sa Solskjær til Sky Sports etter kampen.

En jevnspilt førsteomgang ble avløst av en annenomgang hvor gjestene tok mer og mer kontroll over ballinnehavet, men ingen av lagene maktet å få ballen i nettet.

– I min tid her er dette vår beste prestasjon mot Manchester City. Ikke det beste resultatet, men den beste prestasjonen, sa Solskjær.

Resultatet betyr at lagene fortsatt følger hverandre tett på Premier League-tabellen. De røde djevlene ligger på 7.-plass med 20 poeng, ett foran City på plassen bak.

Svingte

Det var hjemmelaget som fikk kampens første store sjanse. Victor Lindelöfs stuss på Luke Shaws corner endte på bakre stolpe der Scott McTominay kom skliende, men skotten var noen tideler for sen.

Både Gabriel Jesus og John Stones fikk gode sjanser til å sende de himmelblå i føringen midtveis i førsteomgangen, men begge ble hindret av et våkent United-forsvar i siste liten.

Gode sjanser fikk også Paul Pogba og Harry Maguire, men United-duoen maktet heller ikke å overliste Ederson i City-buret.

VAR-situasjon

City-spiss Gabriel Jesus fikk omgangens desidert største sjanse da han bommet alene med David de Gea. En intens kamp var dermed fortsatt målløs da dommer Chris Kavanagh blåste for pause.

Andre omgang var ikke gammel da Marcus Rashford ble sparket av City-back Kyle Walker i feltet. Dommer Kavanagh pekte på straffemerket, men VAR hadde fått med seg at United-spissen var i offside i forkant av episoden. Dermed ble straffen annullert.

City tok over

Utover i omgangen tok City mer og mer over. Gabriel Jesus kom plutselig alene med De Gea, men var feilvendt. Brasilianeren fant så De Bruyne på omkring sju meter, men belgierens skuddforsøk ble blokkert av en oppofrende Maguire.

Ingen av lagene mobiliserte til noen skikkelig sluttspurt. Dermed endte kampen målløst.

Manchester United møter Sheffield United på bortebane i neste Premier League-runde, mens Manchester City tar imot bunnlaget West Bromwich Albion.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte