fbpx
Annonse
Annonse
Ole Gunnar Solskjær har vært Manchester United-manager i to år. Her takker han Donny van der Beek for kampen etter en seier over West Bromwich. Foto: Martin Rickett / AP / NTB
Ole Gunnar Solskjær har vært Manchester United-manager i to år. Her takker han Donny van der Beek for kampen etter en seier over West Bromwich. Foto: Martin Rickett / AP / NTB

Ole Gunnar Solskjær har hatt høye topper og enorme nedturer som manager i Manchester United. I dag er det to år siden han ble ansatt.

19. desember 2018 kom nyheten fra Old Trafford som overrasket en hel fotballverden. Solskjær var plukket ut til å styre Manchester United videre etter sparkingen av José Mourinho dagen før.

De fleste trodde det bare ville bli med vikarrollen ut sesongen, men etter tre måneder hadde kristiansunderen overbevist klubbledelsen. Solskjær fikk jobben permanent på en avtale til sommeren 2022.

Siden har Manchester Uniteds norske sjef vekslet på å bli hyllet og totalslaktet blant toneangivende eksperter og engelske medier.

Vil se framover

Selv vil ikke Solskjær dvele ved det som har skjedd i klubben de to siste årene.

– Jeg liker ikke, eller rettere sagt hater, å snakke om hva jeg har gjort og hvor vi står. Jeg ser alltid framover, sier han i forkant av søndagens hjemmemøte med Leeds.

– Jeg er klar over at vi har en stor jobb å gjøre for å holde det nivået jeg vil ha. Det er det vi jobber mot hver eneste dag, men jeg har virkelig hadde glede av disse to årene, legger Solskjær til.

I et intervju med klubbens egen TV-kanal åpner Solskjær likevel opp om tiden som har vært. Der svarer han blant annet om hva som er hans sterkeste minne etter at han kom tilbake til United.

– Det må trolig bli bortekampen mot Paris Saint-Germain (i Champions League, mars 2019). Måten vi slo tilbake på, straffemålet til Marcus (Rashford) i siste minutt og scenene i garderoben etterpå er øyeblikk jeg alltid vil huske. Men vi ble slått ut i runden etterpå, så det betyr egentlig ingenting. Det beste øyeblikket vil være når vi løfter et trofé, sier Solskjær til MUTV.

61 seirer

Manchester United er inne i en svært god periode i Premier League. Der har de rødkledde gått seks strake kamper uten tap, og fem av dem er vunnet. På bortebane har de ti strake ligaseirer.

Likevel skal det bare ett tap til før Solskjær igjen har merkelappen «presset manager» hengende over seg.

Det er bare litt over en uke siden nordmannen fikk en av sine tyngste kvelder som United-manager. Da røk storklubben ut av Champions League etter tap i siste gruppekamp mot tyske RB Leipzig.

Skuffelsen var ekstra stor fordi United hadde startet europasesongen knallsterkt, men skuslet likevel bort avansementet.

På to år har Solskjær ledet Manchester United i 110 kamper. Fasiten viser 61 seirer, 22 uavgjorte og 27 tap. Det gir en seiersprosent på 55,45.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte