Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
21 desember 2020 05:40
Del på Facebook
Foto: Nicholas Kamm / Pool via AP / NTB
Foto: Nicholas Kamm / Pool via AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 21. desember.

Enighet i Kongressen om krisepakke

Den amerikanske økonomien får nesten 900 milliarder dollar i etterlengtet hjelp, etter at forhandlerne i Kongressen i natt norsk tid kom til enighet etter å ha forhandlet i månedsvis. Den siste omfattende støttepakken kom i mars.

Pakken er kjærkommen: Millioner av amerikanere lå an til å miste ledighetstrygden 26. desember, og mange bedrifter sliter med å unngå konkurs.

EU-topp: For sent for brexitavtale i år

Lederen for EU-parlamentets utenrikskomité, tyske David McAllister, skriver i en Twitter-melding at det ikke kommer på plass en brexitavtale i år. Det var tidligere understreket fra EU-hold at i går var siste frist hvis parlamentet skulle ha mulighet til å behandle saken.

Storbritannias overgangsordning med EU utløper ved nyttår, og hvis ikke partene blir enige om å forlenge ordningen, vil dermed en lang rekke toll- og handels- og trafikkbestemmelser automatisk slå inn.

Flere land stanser innreise for britiske fly

En rekke land både i og utenfor Europa har innført restriksjoner eller full stans på innreise for fly fra Storbritannia. Årsaken er den nye mutasjonen av koronaviruset, som kan være 70 prosent mer smittsom enn den vanlige.

Over natta har blant andre Danmark, Canada og Finland føyd seg inn i rekken over land som innfører britisk flynekt. Saudi-Arabia går hardere til verks, og stenger i praksis grensene i en uke. Den britiske regjeringen skal ha hastemøte om situasjonen mandag.

323 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 323 koronasmittede i Norge. Det er 52 færre enn dagen før, men 123 flere enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt natt registrert 43.905 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Silobrann i Ørsta

Det brant i natt i en silo i Ørsta. Siloen tilhører en industribedrift.

Meldingen om brannen ved Ripateigane kom klokka 4.14, ifølge Møre og Romsdal politidistrikt. Etter en drøy time senere kom meldingen om at brannen var slukket. Så langt er ikke brannårsaken kjent.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse