Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
06 januar 2021 23:03
Del på Facebook
John Stones ble en usannsynlig matchvinnerhelt da Manchester City tok seg til ligacupfinale på bekostning av Manchester United. Foto: Shaun Botterill / AP / NTB
John Stones ble en usannsynlig matchvinnerhelt da Manchester City tok seg til ligacupfinale på bekostning av Manchester United. Foto: Shaun Botterill / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United ga naboen City kamp, men tapte 0-2 og røk ut i sin fjerde semifinale på et år.

Dermed har det fortsatt ikke lyktes Ole Gunnar Solskjær å lede laget til en finale. Sist sesong ble det stopp i semifinalen både i ligacupen, FA-cupen og europaligaen.

Da var United et godt stykke unna å matche City i tilsvarende kamp som onsdag. Solskjær har imidlertid fått mer sving på sakene siden den gang, særlig med kjøpet av midtbanestjernen Bruno Fernandes.

Derfor ble det også vanskeligere for City på Old Trafford denne gangen. Men avgjørelsen falt i det 50. minuttet da United-forsvaret ikke klarte å klarere et innlegg fra Phil Foden, og John Stones kunne løpe ballen i mål ved bakre stolpe.

Etter det hadde gjestene ganske god kontroll. United var nærmest ufarlige, og City dominerte i banespillet. Det gjorde også at veteranen Fernandinho kunne banke inn 2-0-målet fra distanse åtte minutter før slutt. City tok seg dermed til ligacupfinalen for fjerde år på rad. Laget har vunnet turneringen de tre siste sesongene.

– Manglet det lille ekstra

– Det er skuffende å slippe inn to mål på dødballer der vi kan klarere ballen. Dersom City hadde rundspilt oss og scoret to fantastiske mål, hadde det vært lettere å akseptere, sa Solskjær til Viaplay og fortsatte:

– Du møter jo gode lag når du kommer til semifinaler. Men vi hadde ikke nok til å slå City i dag. Det lille ekstra som vi trenger for å slå de beste lagene, det manglet i dag.

Matchvinner Stones var naturlig nok langt mer fornøyd.

– Det er nok ett trofé vi kan vinne og nok en turnering som vi tar på alvor og er med i for å vinne. Den er spesiell for meg, fordi det var den første jeg vant her, og jeg er stolt over å være i finalen for fjerde gang på rad, sa han.

Manager Pep Guardiola tilegnet seieren til City-legenden Colin Bell, som døde tirsdag. Det var ett minutts stillhet for Bell før kampstart.

– Han hjalp å bygge denne klubben, så dette var for ham og hans familie. Det er utrolig sterkt å slå United borte og nå en ny finale, og i dag var det for ham, sa Guardiola.

Fartsfylt

Kampen begynte heseblesende med to offside-annullerte mål i løpet av de første fem minuttene. City-keeper Zack Steffen måtte gi retur på et skudd fra Marcus Rashford, og det gikk i magen på John Stones og i eget nett. Men Rashford ble korrekt avvinket.

Like etter var Ilkay Gündogan litt for raskt frampå da han styrte et innlegg fra Phil Foden inn i nettmaskene.

City hadde ballen mye fra start av, mens United satset på brudd og kontringer. Det lyktes de delvis med. Etter åtte minutter kunne det fort stått 1-0 til vertene da Bruno Fernandes fikk lade slegga, men Steffen avverget scoring med en klasseredning.

To minutter senere var det Citys midtbanemaestro som kom nær nettsus. Kevin De Bruyne hamret ballen i stolpen fra 18 meter.

Wan-Bissaka slet

Selv om City hadde ballbesittelse på 70 prosent i første omgang, var det sjansemessig en jevn kamp. 24 minutter var spilt da kampens tredje offsidemål måtte annulleres. Foden, som stadig satte United-back Aaron Wan-Bissaka på prøve, satte ballen i mål, men var i offside da han løp seg fri.

En underholdende første omgang endte målløs, men det var bare spilt fire minutter av den andre før City nådeløst straffet svakt forsvarsspill av United. Verken Victor Lindelöf eller Harry Maguire maktet å få en fot på ballen, og keeper Dean Henderson ble stående på streken. Da ble det enkelt for Stones å sette ballen i mål.

United slet med å skape muligheter mot sin ballsikre nabo etter 0-1-målet. Anthony Martial kunne ha fått mer ut av et innlegg fra Luke Shaw etter en snau time, men Uniteds franske spiss hadde ikke dagen.

City skapte heller ikke all verden, men nok til å vinne. Og gjestene lyktes igjen på en corner etter 82 minutter. En svak klarering fra Wan-Bissaka endte opp hos Fernandinho, som blåste ballen inn bak en utspilt Henderson til 2-0.

Dermed skal City spille ligacupfinale mot Tottenham på Wembley 25. april. Solskjær og United må gjøre nye forsøk i FA-cupen og europaligaen.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøDette under forutsetning at strekninga Vik til Molde står ferdig i 2032 med oppstart av innkreving av bompengar i 2033. ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrEn plass blant de øverst rangerte i NTP basert på netto samfunnsnytte pr. investert krone er faktisk noe å skryte ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøBompengeperioden er 20 år + 5 år dersom lånet ikkje er betalt etter 20 år. Dei siste 5 åra med ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrBasert på KS2-analysen så er bompengeperioden avsluttet i 2050, og bompengeopplegget er robust.Fortsatt svarer Naturvernforbundet ikke på de spørsmålene jeg ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøMed forventa prisstigning og rentekostnader vil bompengebetalinga for Ørskogfjellet til Vik beløpe seg til 600 millionar, minst. Med ÅDT på ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDet er ingen som har påstått at E136 Eksportveien skal gå via Vik. Det er ikke det samme som at ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse