fbpx
Annonse
Annonse
Bunadsgeriljaens leder Anja Cecilie Solvik i en tidligere aksjon foran Stortinget. Foto: Ken Alvin Jensen
Bunadsgeriljaens leder Anja Cecilie Solvik i en tidligere aksjon foran Stortinget. Foto: Ken Alvin Jensen
Red. anm: I ettertid har det blitt gjort klart at Bunadsgeriljaen var for sent ute med sine innspill før onsdagens styremøte. Derfor blir det ikke behandlet. Men innspillene er sendt til styremedlemmene på tross av dette, melder Helse Møre og Romsdal HF.

I forrige uke kom Bunadsgeriljaen opp med et konkret forslag til hvordan man kunne løse Helse Møre og Romsdals rekrutteringsproblem i forbindelse med gynekologmangel og den vedtatte stengningen av fødeavdelingen i Kristiansund.

Bunadsgeriljen mente til og med at de hadde en løsning på hvordan de ikke trengte å stenge fødeavdelingen i Kristiansund i det hele tatt fra den 8. februar.

Helse Møre og Romsdal HF skal ha styremøte på onsdag 27. januar 2021. Bunadsgeriljaen sendte inn et forslag til løsning samt konkrete spørsmål og scenario de ønsket svar og vurderinger på, i forbindelse med helseforetakets rekrutteringsproblem. Dokumentene ble sendt en uke  før møtet og godt innenfor for fristen for  innsending av forslag i følge Bunadsgeriljaen.

I følge sakslister og kjøreplan for møtet, ser det ut til at Bunadsgeriljaens innspill ikke er tatt med.

Link til – Styreadministrasjonen Helse Møre og Romsdal

–  Vi kan ikke se at Helseforetaket denne gangen har tatt med våre innspill i forbindelse med styremøte i helseforetaket 27 januar. Våre innspill ble sendt en en uke før, altså godt innenfor fristen. Men det var ikke mulig å spille inn direkte til sakslisten da denne ikke var klar da, sier leder i Bunadsgeriljaen, Anja Cecilie Solvik.

– Vi innser det som viktig at styret får tilgang til våre innspill da dette er bekymring  på vegne av brukene av deres helsetjenester og avventer et svar fra helseforetaket om hvorfor de ikke vil behandle Bunadsgeriljaens forslag og spørsmål i det kommende styremøtet, avslutter Solvik.

Kommentar fra Helse Møre og Romsdal HF

I en kommentar fra helseforetaket 25. januar 2021, klokken 10:50 til KSU.NO, opplyses det om tidligere svar på epost til Bunadsgeriljaen.

Vi ser at din e-post kom seint torsdag 21.01.21 kl. 2245, dvs under en uke før styremøte. Denne gangen har vi likevel videresendt e-postene til styret, etter at innkalling gikk ut. Vi gjør likevel oppmerksom på at for ettertiden må brev/henvendelser til styret være oss i hende før sakene sendes ut. I styrets egne instrukser kommer det klart frem at saker skal være styret i hende innen en uke før møtet slik at de har mulighet for å sette seg godt inn inn i sakene før styremøtene.

Innsendte forslag fra Bunadsgeriljaen

Her kan du se Bunadsgeriljaens oversendte dokumenter i forbindelse med rekrutteringsløsningen/–forslaget.

docxBunadsgeriljaens rekrutteringsforslag til Helse Møre og Romsdal HF
docxSpørsmål og scenarier til Helse Møre og Romsdal angående rekrutteringsproblematikk

 

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte