Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
01 mars 2021 15:50
Erna Solberg setter ikke pris på utspillet fra partifellen Torgeir Dahl. Foto: Berit Roald / NTB
Erna Solberg setter ikke pris på utspillet fra partifellen Torgeir Dahl. Foto: Berit Roald / NTB

Statsminister Erna Solberg (H) går ut mot partifelle Torgeir Dahl, for hans utspill om Oslos innsats mot koronapandemien. Også Jonas Gahr Støre (Ap) reagerer.

– Kommuner over hele landet gjør en god jobb med å slå ned lokale utbrudd. Men det er ingen tvil om at Oslo over tid har hatt det tøffere enn andre, skriver Solberg på sin Facebook-side og fortsetter:

– Jeg mener utspill som setter by og land opp mot hverandre, er unødvendige bidrag i koronadebatten. Derfor mener jeg utspillet fra Moldes ordfører Torgeir Dahl blir et unødvendig sidespor. Dette står vi i sammen – og skal komme ut av sammen, skriver hun videre.

Molde-ordfører Torgeir Dahl har fått mye oppmerksomhet på grunn av sine utspill søndag der han først kritiserte Oslo for ikke å ha fått kontroll på pandemien, og deretter ba hovedstaden skjevfordele vaksinene sine internt før de ba om hjelp fra resten av landet.

– Oslo har hatt det tøffest

Uttalelsene får Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre til å reagere.

– Jeg mener det er rimelig å si at Oslo er den kommunen som over tid har hatt det tøffest. De som tar beslutninger i Oslo, enten det er byrådet eller de lokale, har de vanskeligste beslutningene. Da er det trist at en ordfører i en by som har sluppet billig fra det, lar partipolitikken komme over, sier Støre til VG.

Han mener han Dahl tegner et feil og misvisende bilde av Oslos smitteproblemer.

– Det Molde-ordføreren ikke brukte ett ord på, var importsmitte og de muterte virusvariantene som nå kommer gjennom. Oslo og regionen ligger tett på en flyplass og en grense som har vært dårlig kontrollert i mange måneder. Mennesker har reist inn uten å bli testet, inntil grensene måtte stenges. Da sitter Oslo igjen med de konsekvensene, sier Støre.

– Sporet helt av

I en tekstmelding til Dagbladet skriver Dahl:

«Denne debatten har sporet helt av. Det etterlatte inntrykket er at dette er en kritikk mot befolkningen i Oslo, og det var det ikke. Da er det ikke noe poeng å stå i denne debatten videre. Sånn sett er jeg enig med Erna – slik dette har blitt, så fører ikke dette noe godt med seg».

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 5 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 20 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte