fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
06 mars 2021 16:41
Simon Desthieux skjøt feilfritt og ligger an til å vinne skiskyttersprinten i Nove Mesto som ender uten nordmenn på pallen. Foto: Lubos Pavlicek / CTK via AP / NTB
Simon Desthieux skjøt feilfritt og ligger an til å vinne skiskyttersprinten i Nove Mesto som ender uten nordmenn på pallen. Foto: Lubos Pavlicek / CTK via AP / NTB

De norske favorittene måtte tåle sure bomskudd og havnet utenfor pallen på lørdagens skiskyttersprint i Nove Mesto. Franske Simon Desthieux vant til slutt.

Sturla Holm Lægreid jakter på landsmannen Johannes Thingnes Bø i verdenscupen og etter at verdenscuplederen skjøt seg bort tidligere på sprinten fikk Lægreid muligheten til å ta over ledelsen i sammendraget og muligens kjempe om seieren i Nove Mesto.

Men i likhet med Tarjei Bø ble det én bom på stående skyting og dermed skulle det holde hardt for norsk pallplass.

For i tillegg til vinneren Desthieux, skjøt Arnd Peiffer og Sebastian Samuelsson ti blinker rett ned. Likevel lå Lægreid nesten likt med de tre andre i kampen om seieren etter siste skyting.

Men en sliten Lægreid slet på sisterunden og måtte til slutt ta til takke med å bli beste nordmann på den sure 4.-plassen, like foran Tarjei Bø, over ti sekunder bak Desthieux.

Det var heller ikke nok til å overta verdenscupledelsen fra Thingnes Bø.

Kostbare bomskudd

Tross verdenscupledelse hadde Thingnes Bø et skuffende VM individuelt og fulgte opp med bom allerede på sitt annet skudd på sprinten lørdag. Han nøyde seg med den ene bommen på liggende skyting og kunne likevel gått inn til seier dersom han fikk full treff på stående skyting.

Men etter tre stake blink, bommet Thingnes Bø på sine to siste skudd og skjøt bort alle vinnersjanser. Tross tre bom endte Thingnes Bø til slutt bare 38,5 sekunder bak vinneren Desthieux. Det holdt til 11.-plass.

Johannes Dale så ut til å kunne redde inn norsk pallplass med fem blink på liggende skyting, men også han bommet to ganger på stående og endte til slutt på en 18.-plass.

Norsk opptur

Heller ikke Vetle Sjåstad Christiansen klarte å unngå bom, men Norges siste innslag i Nove Mesto, Endre Strømsheim, fikk seg en kjempeopptur i sitt første verdenscuprenn siden 2018/19-sesongen.

23-åringen klarte som eneste nordmann å skyte helt feilfritt på både liggende og stående skyting og gikk inn til en sterk 12.-plass.

Det var et aldri så lite gjennombrudd i verdenscupen for løperen som vant bronsemedalje på normaldistansen i EM i januar og en opptur på en skuffende norsk dag.

(©NTB)

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Siste kommentarer

Dette faller vel naturlig inn med Helge Orten sine planer om å bygge Molderegionen først, for så å bygge resten ...
Martin Louis Hauger 4 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
Forhåpentlig vis aldri :-)
Martin Louis Hauger 4 dager siden Parodien er det Frank Sve som står for!
Nei, parodien er det Helge Orten & co. som står for :-)
Terje Sundsbø 5 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Ronny OsvollDu har jo faktisk selv vist hva svaret er på spørsmålet Nye Veier stiller – målsettingen med fergefri E39 er ...
Ronny Osvoll 5 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Terje SundsbøFrem mot 2050 kommer 95% av befolkningsveksten på Sunnmøre, så Molde kommer fint unna fremtidige trafikkproblem. Eneste plassen i fylke ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte