fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
07 mars 2021 20:42
Foto: Francisco Seco / Ap / NTB
Foto: Francisco Seco / Ap / NTB

Manchester United tok vare på sjansene sine og slo et tamt Manchester City 2-0 søndag. Det betyr at seiersrekken til de lyseblå på 21 kamper er over.

De lyseblå var godt med i kampen, men klarte ikke å omgjøre sjansene til mål. Kampen var for øvrig den første uten City-mål siden returoppgjøret 12. desember i fjor der det endte 0-0.

City sto med 21 strake seire før tapet for Ole Gunnar Solskjærs gutter. Et straffemål av Bruno Fernandes og en herlig scoring av Luke Shaw ga United den viktige seieren over byrivalen.

– Han traff veldig bra på kampplanen i dag, sa landslagstrener Ståle Solbakken i TV 2-studioet om Solskjærs nye bragd.

I intervjuet etter kampen hyllet Solskjær keeper Dean Henderson.

– Man ser hvordan han har vokst opp. Han er en tøff og modig keeper. Det er han som starter angrepet på 2-0 scoringen, sa Solskjær til TV 2.

City-manager Pep Guardiola var fornøyd etter kampen til tross for tapet.

– Vi spilte en fantastisk kamp, vi hadde mange skudd. Til slutt var vi bare ikke kliniske nok. Gratulerer til Manchester United, sa han til SkySports.

Seieren betyr at United tok innpå City med tre poeng, og fikk avstanden på klubbene ned til elleve poeng. Seieren var også viktig for de røde med tanke på Champions League-spill neste sesong.

Solskjærs mannskap tok tilbake 2.-plassen fra Leicester som lånte den i snaut et døgn etter seieren mot Brighton lørdag.

Solskjær og Guardiola i heftig krangel

Den norske treneren har hatt et godt tak på City-manager Pep Guardiola. Søndag var de to trenerstjernene i heftige diskusjoner på sidelinjen.

Solskjær er med seieren den første treneren i Manchester Uniteds historie til å vinne sine tre første bortekamper i alle turneringer mot Manchester City. Solskjær selv vil ikke spille seg selv opp etter rekorden.

– Det er så mange rekorder som blir kastet rundt, men det betyr så lite i det store og det hele, sa han.

United har nå spilt 22 bortekamper i Premier League uten tap.

Pangstart

Det ble en pangstart på kampen da City-spiss Gabriel Jesus befant seg nede i forsvar.

Det gikk som det måtte gå, og brasilianeren felte Anthony Martial etter kun 35 sekunder, og dommer Anthony Taylor pekte på straffemerket.

«Straffespesialist» Bruno Fernandes satte ballen i mål. City-keeper Ederson gikk riktig vei og var på ballen, men klarte ikke å avverge at ballen gikk i nettet. Målet betyr at Fernandes nå er oppe i 16 mål i ligaen, der halvparten av målene har kommet fra straffemerket.

De lyseblå vertene fremsto usikre og unøyaktige i de første fem minuttene, og de røde så ut til å feste et grep om kampen tidlig, der de hadde press på Guardiolas menn.

En relativt sjansefattig første omgang ellers ble avsluttet med en kjempesjanse til vertene, der Rhiad Mahrez var noen centimeter unna å utligne med et skudd som snek seg på utsiden av stolpen til Dean Henderson.

Rashford-skade skaper uro

I andre omgang var det et annet Manchester City som kom ut på banen, og etter tre minutter var det denne gang Rodri som var nær utligning, men ballen traff tverrliggeren og over på skuddet fra midtbanegeneralen.

Etter to store City-sjanser var det derimot United som igjen skulle få ballen i mål etter 50 minutter.

Luke Shaw satte fart mot City-forsvaret før han ga ballen til Marcus Rashford, som ga ballen tilbake til venstrebacken, som med en smart avslutning la ballen mellom beina på Rodri og ned i hjørnet bak en sjanseløs Ederson.

Scoringen kronet en flott periode for backen som har vært en svært viktig brikke for Solskjær etter jul.

Etter drøye 70 minutter ble det derimot en strek i regningen for United-laget da Rashford måtte ut med skade. Rashford har vært en viktig spiller for de røde djevlene, noe han også viste i kampen mot City søndag.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 15 timer siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 3 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte